Lososové rizoto

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Centime

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvaříme rýži téměř do měkka. Očistíme a nakrájíme pórek na kolečka a přepůlíme je. Lososa zbavíme kůže a vybereme případné kosti, maso nakrájíme na kostičky velikosti cca 2x2 cm.
2
Uvařenou rýži promícháme a necháme odstát. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje (olej není nutný, lososové maso obsahuje relativně dost tuku a na teflonové pánvi se nepřichytí), přidáme lososa a pár minut zprudka opékáme, přidáme pórek a chvíli dusíme na šťávě a oleji. Poté ochutíme solí nebo sójovou omáčkou a přidáme kari a ještě chvíli dusíme.
3
Takto nachystanou směs dobře smícháme s horkou rýží a případně přichutíme ještě kari kořením a sójovou omáčkou.
Použité ingredience v tomto receptu: Kari Losos bez kůže Panenský olivový olej Pórek Rýže Basmati Sůl

Komentáře k receptu

  • mb
    mb |

    16. 12. 2012 14:36

    řekl Vám někdy někdo, že rizoto se nedělá z rýže basmati ?????

Abecední seznam: