• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Letní rybí polévka
Napište svůj komentář k receptu

Letní rybí polévka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Letní rybí polévka
Letní rybí polévka
Letní rybí polévka
Letní rybí polévka
Letní rybí polévka
Letní rybí polévka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Chodíte o prázdninách rádi na ryby? Pak je pro vás tato letní rybí polévka jako stvořená. Snadno do ní zužitkujete hlavy i všechny odřezky po filetování, a navíc si skvěle pochutnáte.

Suroviny

4 porce
    • 600
      g ryby odřezky (kapr, pstruh, candát)
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 2
      ks rajčata
    • 2
      ks cibule
    • 5
      stonek řapíkatý celer
    • 2
      ks filety ze pstruha nebo sivena
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      ks paprika - bílá
    • 2
      lžička paprika sladká
    • 1
      plechovka rajčata oloupaná krájená
    • sůl a pepř
    • 1
      hrst petrželka nasekaná a kváskový chléb k podávání

Postup přípravy receptu

1
Připravte vývar. Odřezky ryb dejte do hrnce, přidejte překrojenou mrkev a petržel, rozpůlená rajčata, jednu překrojenou cibuli a 2 stonky řapíkatého celeru, zalijte vodou a vařte na mírném plameni asi 45 minut. Na posledních 10 minut přidejte do vývaru filety. Poté vývar slijte přes hustý cedník, zeleninu i zbytky ryb vyhoďte, už svou roli splnily, z filetů oberte kousky masa, odstraňte kůži a kosti.
2
Než se uvaří vývar, pokrájejte zbylou zeleninu: cibuli a česnek nadrobno, řapíkatý celer na plátky, papriky na nudličky. Ve větším hrnci rozehřejte dvě lžíce oleje, orestujte cibuli, asi 3 minuty. Přidejte řapíkatý celer, po dvou minutách papriky a česnek. Restujte další dvě minuty, přisypte sladkou papriku, minutu ji restujte, jen aby se rozvoněla, a vlijte rajčata. Vše zalijte asi 0,75 l vývaru, přiveďte k varu a na mírném plameni vařte asi 15 minut.

RADA: Krájení cibule

3
Do polévky dejte kousky rybího masa a dochuťte ji solí a pepřem. Nalijte do misek, přidejte nasekanou petrželku a podávejte s kváskovým chlebem.

RADA: Trik s přesolenou polévkou

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchá rybí polévka

Jednoduchá rybí polévka

Rybí polévka s filetem z tresky

Rybí polévka s filetem z tresky

Krémová rybí polévka se šafránem

Krémová rybí polévka se šafránem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Filety Mrkev Paprika Paprika - bílá Petržel Petrželka Rajčata Rajčata oloupaná Řapíkatý celer Ryby Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené banány

Smažené banány

Mandarinkové řezy

Mandarinkové řezy

Kretské tzatziky

Kretské tzatziky

Hrníčková buchta

Hrníčková buchta

Malinové profiterolky

Malinové profiterolky

Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky - zapékané

Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky -…

Košíčky s nutelovým krémem

Košíčky s nutelovým krémem

Zauzená vepřová panenka

Zauzená vepřová panenka

Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

64
Jogurtový chléb
Jogurtový chléb
55
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový /…
50
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
23
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz 13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Letní linecký koláč
Letní linecký koláč
Letní mls
Letní mls
Letní pokušení: Malinové muffiny
Letní pokušení: Malinové muffiny
Letní salát s kaki a mozzarellou
Letní salát s kaki a mozzarellou
Letní salát s mozzarellou
Letní salát s mozzarellou
Letní salát s nivou
Letní salát s nivou
  • Recepty.cz
  • Letní rybí polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact