Květáková polévka s cizrnou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák
    • 2
      ks fenykl
    • 3
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel kořenová
    • 3
      ks brambory střední, typ B
    • 5
      stroužek česnek
    • 1
      plechovka cizrna (můžete ji nahradit vařenou sušenou)
    • 4
      lžíce olivový olej
    • pepř mletý
    • 1
      lžička římský kmín mletý
    • 1
      lžička mletá sladká paprika (můžete nahradit pálivou)
    • chilli
    • 1
      lžička koriandrová semínka
    • 1
      špetka kurkuma
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 1
      lžička fenyklová semínka mletá
    • 1
      lžička zázvor - mletý
    • mořská sůl
    • 1
      l zeleninový vývar
    • 250
      ml smetana 12%
    • 1
      hrst petrželka hladkolistá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Všechnu zeleninu i česnek očistěte, nakrájejte na kusy velké přibližně 2 cm a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Přidejte i vařenou propláchnutou cizrnu, pokapejte olivovým olejem, posypejte kořením, solí, promíchejte a pečte dozlatova, přibližně 25 minut. Část pečeného květáku a cizrny si odložte stranou.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Vývar přiveďte k varu a přidejte do něj zbylou zeleninu z plechu. Jakmile bude zelenina měkká, rozmixujte polévku na jemný krém. Vmíchejte smetanu na zjemnění, prohřejte a polévku servírujte s odloženým květákem a cizrnou, posypanou petrželkou.

RADA: Zkuste i další polévky plné zeleniny

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: