Květáková polévka s hráškem

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák malý
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička římský kmín
    • olivový olej
    • 750
      ml zeleninový vývar
    • 400
      ml kokosové mléko
    • 250
      g mražený hrášek
    • sůl
    • pepř mletý
    • limetka k podávání
    • růžový pepř k podávání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Květák rozeberte na růžičky, cibuli pokrájejte nadrobno, římský kmín nadrťte v hmoždíři.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
V kastrolu rozpalte 2 lžíce olivového oleje, nechte na něm zesklovatět cibuli, po chvíli přidejte římský kmín a nechte ho rozvonět. Přidejte květák a pár minut vše restujte. Zalijte vývarem a vařte, dokud není květák zcela měkký.
3
Rozmixujte dohladka. Zalijte kokosovým mlékem, přidejte povolený hrášek, osolte ji, opepřete, přiveďte k varu a krátce prohřejte.

RADA: VIDEO, jak na brokolicovou polévku!

4
Porci na talíři dochuťte pár kapkami olivového oleje a trochou limetové šťávy a červeného pepře.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.