Kuřecí pie

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: TheKacabi

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kuřecí prsa nakrájené na malé kousky
    • 250
      g žampiony
    • 1
      ks cibule
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 200
      ml mléko
    • 400
      ml drůbeží vývar
    • sůl
    • 3
      lžička tymián
    • pepř mletý
    • 500
      g listové těsto
    • 1
      lžíce olej
    • 1
      ks vejce
    • 250
      g anglická slanina na kostičky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme osolené kuřecí kousky do zlatova, vyndáme a osmahneme slaninu. Přihodíme ke kuřeti a na pánvi 3 minutky osmahneme na kousky nakrájené žampiony (nebo mrkev). Zaprášíme moukou, zamícháme, odstavíme z ohně a vmícháme vývar a mléko. Přidáme zpět maso a necháme 20 minut probublávat. Ochutíme tymiánem, pepřem, solí.
2
Směs nalijeme do zapékací mísy a zakryjeme listovým těstem, vyváleným na šířku dvacetikoruny. Těsto ořízneme podle tvaru mísy a ze zbytku můžete vykrájet ozdoby. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme na 200°C cca půl hodiny.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.