Kuře ve smetanovo-hořčičné omáčce

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g sušené švestky
    • 4
      lžíce brandy
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 4
      ks kuře
    • 25
      g máslo
    • 6
      ks šalotka
    • 2
      ks řapíkatý celer
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 200
      ml bílé víno - suché
    • 500
      ml kuřecí vývar
    • 2
      lžíce celozrnné hořčice
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      snítka rozmarýn
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Švestky zalijte brandy a nechte nasáknout.

RADA: VIDEO, jak naporcovat celé kuře

2
V pánvi rozehřejte olej a ze všech stran na něm osmažte dozlatova kuře, 10 minut.
3
Kuře přesuňte na talíř a do pánve přidejte máslo, celé oloupané šalotky a pokrájený celer. Restujte dalších 10 minut. Poté vmíchejte mouku a po minutě přilijte víno s vývarem. Prošlehejte dohladka a nechte pár minut provařit.
4
K omáčce vmíchejte hořčici, bobkový list a jehličky rozmarýnu, přidejte švestky, smetanu a dochuťte solí a pepřem. Pak do omáčky vraťte kuře. Přiklopte pokličkou a na mírném ohni duste 20 minut.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

5
Tip: Sušené ovoce v omáčce vyváží chutě, zkusit můžete i brusinky.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.