Kapr v sýrovém těstě

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g rybí file
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • citronová kůra
    • provensálské bylinky
    • olej
    • 100
      g tvrdý sýr
    • 100
      g tuk
    • 100
      g hladká mouka
    • vejce
    • cukr
    • vinný ocet
    • petrželka sušená zelená
    • sezamová semínka a vejce na potření těsta
    • rajčata drcená
    • bylinky směs

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nasrouhaný sýr, tuk na pečení, mouku a vejce použijte na přípravu těsta, které vložíte na 20 minut do chladu. Marinádu na maso připravíme z provensálského koření, petrželové natě, pepře, citronové kůry a soli. Koření můžete připravit nejprve v hmoždíři a následně míchat se solí a olejem. Marinádou potřeme nakrájené filety z kapra. Marinované rybí maso můžeme nechat odležet.
2
Z připraveného těsta (možno použít i listové těsto) vyválejte plát. Z plátu nařežte proužky o šířce asi 3 cm a délce cca 25 cm. Do proužků pak spirálovitě zabalíte porce ryby. V těstě zabalené porce ryby pokládejte na pečicí papír a těsto potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamovými semínky.Pečte v rozehřáté troubě při 200 stupních 7 – 10 minut.
3
Rajčatové pyré: konzervovaná drcená rajčata zvolna vařte spolu s na drobno nakrájenými zelenými bylinkami. Během odvařování pyré dochuťte cukrem, octem a solí.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.