Kachna z jihovýchodu

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: airan

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kachnu umyjeme a zevnitř usušíme. Játra hodíme do osolené vody a krátce povaříme, aby se zatáhla (2-3 min.). Nakrájíme na kousky. Cibule zasmažíme do světlehněda, přidáme rýži, zamícháme, počkáme až zezklovatí, pak přimícháme rozinky, jatýrka, sůl, pepř, skořici.
2
Přidáme 2 kávové hrnky vody, opět zamícháme a vypneme plotýnku - ponecháme 10 min., aby rýže nasála vodu.
3
Touto směsí kachnu naplníme, zašijeme, (na povrchu jen osolíme), podlejeme a upečeme klasickým způsobem v troubě. Kolem přidávám 2 jablka a 2 cibule na kolečka, ale v původním receptu to nebylo - je to můj "vylepšovák". Také propíchávám kůži, aby vytekl tuk.
4
Recept mám ze Strandžy, jihovýchodní Bulharsko.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: