Houbový guláš s masem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g houby čerstvé nebo mražené, 350 -
    • 400
      g vepřová plec nebo krůtí, králičí, kuřecí či hovězí maso
    • 1
      ks cibule velká
    • 40
      g uzený špek , případně sádlo či olej
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • drcený kmín dle chuti
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika
    • 3
      stroužek česnek
    • 40
      g rajský protlak
    • vývar dle potřeby, na podlití

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou jednu velkou nebo dvě střední cibule dosklovata, přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso a smažíme dozlatova, za občasného promíchání. Během smažení si pokrájíme očištěné houby, které krátce spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat na cedníku.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Ke smaženému masu přidáme krátce zpěnit jemně nasekaný česnek, sladkou papriku a vmícháme protlak. Přisypeme okapané houby, dochutíme solí, pepřem, kmínem a podlijeme troškou (cca 150 ml) vývaru. Kdo má rád bylinky, může přidat trošku tymiánu nebo majoránky. Kdo rád pikantní, přidá kousek nasekané chilli papričky.

RADA: Jak loupat česnek? Koukněte na video!

3
Pod poklicí dusíme při mírné teplotě do změknutí masa. Dle potřeby mícháme a doléváme vývar. Vývaru by nemělo být mnoho, abychom nemuseli guláš před podáváním zbytečně zahušťovat, ale pokud chceme více omáčky, tak guláš zahustíme nakonec buď rozdrobenou chlebovou střídkou nebo máslovou jíškou a krátce provaříme.
4
Podáváme s chlebem, knedlíkem, těstovinami, rýží, noky... Dozdobit můžeme čerstvě pokrájenou cibulí nebo plátky česneku, vše dle chuti každého.

RADA: VIDEO, jak správně vařit rýži

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: