Fazolová polévka s rajčaty a kapustou

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule velká
    • 2
      ks řapíkatý celer
    • olivový olej
    • 1
      plechovka rajčata oloupaná
    • 750
      ml zeleninový vývar
    • 1
      plechovka fazole bílé
    • 0,3
      ks kapusta
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli oloupejte a pokrájejte nadrobno, stonky řapíku očistěte a nakrájejte na tenké plátky, vše zpěňte na dvou lžících olivového oleje. Restujte asi 10 minut na mírném plameni. Přilijte plechovku rajčat a vývar a povařte asi 5 minut.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Teď je čas přidat slité a propláchnuté fazole, kapustu pokrájenou na proužky a podrcený česnek. Polévku ochuťte solí a pepřem a vařte asi 5 minut, aby kapustové listy zkřehly, ale nerozvařily se. Každou porci pak můžete doladit trochou soli, pepře a pár kapkami olivového oleje.

RADA: VIDEO, jak na brokolicový krém!

3
Tip: Pokud chcete polévku ještě vydatnější, přidejte spolu s rajčaty 3 oloupané brambory pokrájené na menší kostičky.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Kategorie: FOOD

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.