Fazolová polévka s rajčaty a šalvějí

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: pippiva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Fazole namočíme den předem, poté uvaříme doměkka, nesolíme.
2
V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, očištěnou mrkev, řapík celeru (vše nakrájeno nadrobno) a česnek vcelku. Po chvíli přidáme rozkrájená rajčata i se šťávou a dolijeme 500 ml vývaru z fazolí, který jsme dolili vodou. Osolíme, přidáme bobkový list, přivedeme k varu a po 15 minutách přidáme fazole, vaříme dalších cca 10 minut. V trošce vody rozmícháme kukuřičnou mouku a přilijeme do polévky. Necháme přejít varem a odstavíme z ohně. Přidáme nadrobno natrhanou šalvěj, připadne trochu osladíme a dosolíme.
3
Podáváme s nasucho opečenými plátky celozrnného chleba, každou porci dadatečně přelijeme panenským ol. olejem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: