Farmářský guláš

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g hovězí maso z kýty
    • 200
      g vepřová plec
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      ks cibule velká
    • 1
      ks zelená paprika
    • 5
      ks rajčata
    • 1
      lžička kmín
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      lžíce paprika - sladká
    • 400
      ml voda
    • 600
      g bílé zelí sterilované
    • 300
      g zakysaná smetana
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo, osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme nakrájenou papriku a 5 minut povaříme, poté přidáme rajčata a 10 minut dusíme. Pomalu přidáváme na kostky nakrájené maso, důkladně mícháme, přidáme všechno koření a zelí. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi hodinu, až je maso měkké. Těsně před podáváním přidáme kysanou smetanu, zamícháme a prohřejeme. Omáčka se nesmí vařit. Na talířích guláš posypeme sladkou paprikou a podle chuti nasekanou červenou cibulí.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: