ks
kuřecí maso
celé kuře nebo jen stehýnka či křidýlka
1
ks
chilli papričky
3
cibule
8
ks
česnek
4
ks
rajčata
4
ks
brambory
4-6 ks
4
ks
žampiony
1
ks
rajský protlak
6
ks
nové koření
pepř celý
2
bobkový list
grilovací koření
sůl
1
ks
kuře
(nebo jen stehýnka, nebo křidýlka)
6
ks
paprika
Barevné
Postup přípravy receptu
1
Papriky, cibule, česnek a rajčata nakrájíme na větší kousky, přidáme žampióny na plátky, vše promícháme přidáme nové koření, pepř a bobkový list, zalijeme 0,5 dl vody rozmíchané s rajčatovým protlakem a na povrch dáme rozporcované osolené kuře posypané grilovacím kořením.
2
Dusíme vše pod pokličkou asi 40 minut bez míchání. Když je zelenina rozvařená přidáme omyté neloupané osolené brambory nakrájené na čtvrtky. Ponoříme je do omáčky promícháme a dusíme ještě 20 minut. Podáváme s chlebem. Labužníci si mohou přimíchat do omáčky lžíci kysané smetany.
Jednoduchý a dobrý recept. Já vynechal žampiony a grilovací koření. :)
Lenka Hrábková
|30. 12. 2008 11:45
Lahůdka, s přítelem jsme si oba pochutnali!
Lenka Hrábková
|29. 12. 2008 20:28
Je to lahůdka! Omáčku jsem také trochu zahustila, jinak jsem vařila přesně podle receptu a večeře se velmi povedla.
andrea
|10. 2. 2006 23:53
Tento recept patri mezi moje oblibene.
Abies Alba
|24. 4. 2005 20:41
S tou zakysanou smetanou to vážně nemá chybu.
Hospodyňka
|20. 4. 2005 13:47
Chutné,dietní, modifikace možné - já přidala pálivou červenou omáčku. Brambory jsou lepší oloupané a omáčku jsem trošku zahustila takovou tou hotovou jíškou v granulích.