Bártovo "ragú"

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: bárt

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Směs
    • 750
      g vepřové maso (může být i skopové, ne každý může)
    • 2
      ks klobása maďarské
    • máslo čtvrtka + olej
    • 2
      ks paprika větší
    • 4
      ks cibule velké
    • 5
      ks naťové cibulky
    • 2
      ks rajčata větší
    • 1
      ks česnek palice
    • 200
      ml zakysaná smetana
  • Koření
    • 1
      lžička pálivá paprika
    • 5
      lžíce paprika - sladká
    • pepř mletý
    • sůl
    • 1
      kostka masox
    • 20
      ks jalovec kuliček

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V oleji rozpusť máslo, přidej drobně nasekanou cibuli a trochu orestuj. Přidej na kostky nakrájené maso s oloupanou a na kolečka nakrájenou klobásou a nech maso zatáhnout.
2
Všechnu zeleninu nadrobno nakrájej (rajčata oloupej) a přidej do hrnce. Podlej (stačí trochu, paprika pustí vodu), přidej koření, masox a nech dusit, až bude maso měkké. Vmíchej zakysanou smetanu a nech přejít varem.
3
Podává se nejlépe s čerstvým pečivem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • citronikhanci
    citronikhanci |

    30. 12. 2010 18:58

    Dlouho se to tvářilo jako guláš, tak jsem hustila a hustila a nakonec to bylo úžasné!

  • Marta Kropáčová
    Marta Kropáčová |

    4. 7. 2009 12:34

    Nikdo jeste nevyzkousel,tak jsem toto jidlo dnes zkusila ja.Pripadalo me to,jako cikansky gulas....nez jsem tam dala zakysanou smetanu-uz je to neco jineho,velmi chutneho.Pochutnali jsme si a davame 1