1014
Suché pečivo nakrájíme na kostičky (cca 1 cm). Pokud je pečivo čerstvé, je dobré jej nakrájet na kostičky předem a nechat "oschnout". Kostičky... více o Babiččin houskový knedlík
Přísady smícháme, nakrájíme na kostičky 2 rohlíky, můžeme přidat ale nemusíme. Necháme kynout asi 1 hod. Pak z těsta uděláme 2 až 3 šišky a podle toho... více o Houskový knedlík
Den před přípravou knedlíku si nakrájíme housky na kostičky. Když to nestihnete, nevadí, vezmete housku z předešlého dne. Mouku smícháme se solí a... více o Klasický houskový knedlík
Do větší mísy dáme hrubou mouku, vajíčko, rozdrobené droží, na droždí trochu cukru, potom teplou vodu (ne vařící!), sůl a nakonec na kostky... více o Levný houskový knedlík
Na pánvičku si dáme rozpálit olej a mezitím si v talíři rozklepneme vajíčka, osolíme je a promícháme. Nakrájíme houskový knedlík na slabší tálky, pak... více o Houskový knedlík ve vajíčku s kuřecí mortadellou
Na oleji osmahneme cibuli a česnek, cibuli středně. Přidáme líčka a smažíme, než se maso zatáhne, přidáme mrkev, petržel a celer nakrájené na větší... více o Hovězí líčka na smetaně a houskový knedlík
Do domácí pekárny ( v mém případě ETA Delicca ) nalijeme vlažné mléko, přidáme vejce, mouku, droždí a sůl. Poté program nastavíme na TĚSTO a necháme... více o Domácí houskový knedlík
- všechny suroviny mimo houskových kostiček vložíme do pekárny (nejdříve tekuté ingredience, dále ostatní) a zapneme program "Těsto" \\ - zpočátku... více o Houskový knedlík z domácí pekárny
Rohlíky nakrájíme na kostičky cca 2 x 2 cm. Brambory nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme mléko, vejce, sůl, nakrájenou petrželku, mouku a ... více o Bramborovo-houskový knedlík
Maso ze všech stran osolíme a okmínujeme, vložíme ho do pekáče, podlijeme vodou, přiklopíme, dáme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme zhruba 90 minut... více o Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím
Troubu předehřejte na 160 °C. Stehna omyjte a osušte. Vložte je do pekáče, osolte a posypte kmínem. Přidejte celou palici česneku překrojenou napříč a... více o Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Plec odblaníme a dáme do pekáčku. Mírně ji osolíme a poklademe 40 g másla nakrájeného na plátky. Maso podlijeme 150 ml vody a přiklopíme. Pečeme v... více o Koprová omáčka s houskovými knedlíky
Z droždí, 3-4 lžic vlažného mléka a 4-5 lžic mouky připravíme kvásek a necháme ho na teplém místě vykynout. Mouku prosijeme do mísy (část oddělíme na... více o Houskové knedlíky
Do větší mísy dáme mouku, osolíme a přilijeme smíchané mléko, vodu a vejce. Mícháme, až těsto začne dělat bubliny. Housky nakrájíme na kostičky, ... více o Třené houskové knedlíky (nekynuté)
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor. Potom utvoříme válečky a 15 min... více o Bramborovo-houskové knedlíky
Plátky knedlíku obalíme dvakrát v dvojobalu, tj. rozšlehaných vejcích a strouhance (nesolíme, nepoužíváme mouku), poprvé můžeme ve vejcích nechat... více o Smažené houskové knedlíky
Z mouky, mléka, vejce a soli umícháme řidší těsto. Pak přidáme rohlíky nakrájené na kostičky a pořádně promícháme. Těsto můžeme klidně připravovat... více o Houskové knedlíky bez kynutí - výborné a jednoduché
Na jemně pokrájeném špeku necháme osmažit drobně pokrájenou cibuli. Pak přidáme směs libovolně zvolené, drobně pokrájené, spíše chutí výraznější... více o Houskové uzenářské knedlíky
Uvedené množství postačí jednomu pořádnému jedlíkovi nebo dvěma menším. Housky pokrájené na kostičky dáme do mísy, osolíme a ochutíme podle toho k... více o Houskové knedlíky - pečené
Starší housky (rohlíky) pokrájíme na menší kostičky a dáme do mísy, kde je osolíme, zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem a necháme nasát. V kastrolku... více o Houskové knedlíky s medvědím česnekem
Do mísy dáme jemně nastrouhané brambory, česnek, osolíme, přidáme vejce, drobně pokrájené starší housky nebo rohlíky a dobře pro mícháme. Necháme cca... více o Česnekové bramborové knedlíky s houskou
Přísady dáme do domácí pekárny a necháme vypracovat a vykynout těsto. Vyndáme, rozdělíme asi na 8 kousků a upleteme housky. Necháme 20 minut kynout,... více o Tmavé housky pro domácí pekárnu
Vše zaděláme v těsto a necháme vykynout. Po vykynutí pleteme houstičky, potíráme rozšlehaným vajíčkem, sypeme solí a kmínem nebo mákem nebo strouhaným... více o Housky
Zaděláme na těsto, necháme hodinku vykynout na teplém místě. Z těsta "uplácáme" bagetky (či malé housky, stočené rohlíky), před potřením vejcem je... více o Těsto na bagetky, housky...
Vše zaděláme na těsto a necháme vykynout. Po vykynutí pleteme housky, položíme na plech a necháme ještě cca 30 - 40 min. kynout, pak potíráme... více o Vynikající domácí housky
Na pánvi s troškou oleje orestujeme hrubě nakrájenou cibuli do sklovata, přidáme na kousky nakrájené maso, které jsme osolili, opepřili, okořenili... více o Pikantní gyros v housce
Postup v domácí pekárně: do pekárny postupně přidáme suroviny v pořadí: mléko, olej, mouky, sůl, do opačného rohu droždí a cukr. Program těsto nebo... více o Špaldové housky
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které posypeme cukrem, přilijeme trochu mléka, maličko promícháme na... více o Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky
Filety ze pstruha osolte, opepřete, okmínujte a z obou stran ogrilujte, asi 3 minuty z každé. Filety vložte do rozkrojených bagetek, přidejte listy... více o Ryba v housce
Rozdrobené droždí rozmíchejte v malé misce s cukrem, přilijte asi čtvrtinu vlažného mléka a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Do větší mísy vsypte... více o Housky
Rozkrojené žemle potřeme dipem nebo hořčicí (každému to, co mu chutná) poklademe plátky zeleniny (paprika, cibule, okurka, salát, rajče...). Rybí... více o Obložené rybí žemličky (housky, bagetky)
Ančovičky a rajčata necháme okapat a nakrájíme na kousky. Olivy nakrájíme na čtvrtky nebo kolečka. V troše vlažné vody smícháme kvasnice s cukrem a... více o Ochucené housky
Ve 100 ml vlažného mléka rozpustíme kvasnice a část cukru. Smícháme mouky, sůl, zbylý cukr, přidáme máslo, rozpuštěné kvasnice a začneme zpracovávat.... více o Kaštanové housky
Klobásu nakrájejte na porce, zaviňte, spojte špejlemi a opečte z obou stran na pánvi zastříknuté trochou oleje. Housky rozkrojte a řezné strany... více o Vinná klobása v housce
Maso umelte, dobře promíchejte, osolte, opepřete, vytvarujte burgery a nechte je odpočinout. Zelí nakrouhejte na tenké nudličky, mrkev očistěte a... více o Burger bez housky
Uvaříme brambory ve slupce a dáme vychladit. V míse utřeme droždí s cukrem, přidáme na jemno nastrouhané brambory, mouku, krupici, sůl, česnek,... více o Bramborové housky
Mouku dáme do mísy, uděláme v ní důlek, rozdrobíme do něj droždí,, přidáme cukr a trochu vlažného piva, vejce, mísu přikryjeme utěrkou a necháme... více o Pivní preclíky, housky, rohlíky
Starší rohlíky (housky) prokrojíme a naneseme na ně vrstvu sýrové směsi. Rohlíky naskládáme na plech vedle sebe, aby se nekolébaly a náplň při pečení... více o Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky (housky)
Vše smícháme v misce a pak naložíme např. do šálků a vložíme do mikrovlnné trouby na 6 minut (800 W).... více o Housky (DUKAN)
V míse smícháme obě mouky s cukrem a solí, přidáme nastrouhané brambory, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme ho vanilkovým... více o Makovky - sladké housky
Do mísy nasypte mouku, přidejte cukr, sůl, droždí a dobře rozmíchejte. Máslo rozpusťte v kastrůlku, přilijte k němu mléko a vše vlijte k mouce.... více o Burgerové housky (bulky)
Nakrájejte slaninu a začněte ji na pánvi nahřívat. Orestujte ji a přidejte k ní šalvěj. Mleté maso osolte, opepřete, přidejte slaninu se šalvějí,... více o Holandský řízek v housce
Upečte housky. V teplém mléce rozmíchejte cukr a rozdrobte do něj droždí. Nechte vzejít kvásek. Mouku prosijte se solí do mísy robota, přidejte kvásek... více o Veganské housky
Na pánvi si orestujeme drobně pokrájený špek s cibulí. Pak přidáme rozetřený česnek, pokrájené, předvařené a scezené houby a knedlíky, které jsme si... více o Houbovo-knedlíková omeleta
//Recept je podle Marie Úlehlové-Tilschové.// ---- Maso pozvolna uvařte ve vývaru doměkka (podle druhu a stáří masa to bude trvat 3/4 hodiny až hodinu... více o Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky
Cibuli pokrájejte nadrobno a na másle orestujte dosklovata. Přidejte papriku nakrájenou na malé kostičky a restujte dalších 5 minut. Do kastrolu... více o Houbová omáčka s paprikou a karlovarskými knedlíky
Nejprve si připravíme smaženici: zhruba na lžíci sádla, případně nadrobno pokrájeného špeku, osmažíme najemno pokrájenou cibuli lehce dozlatova.... více o Houbové knedlíky z rohlíků
Ze všech surovin (bez mouky!) uplácat jeden knedlík a mírným varem vařit přesně 10 minut. Nemůže se nepovést a je jedlý.... více o Houskový knedlík pro nejisté kuchařky
Mouku prosijeme do mísy, zalijeme mlékem rozšlehaným se solí a vejci a dobře promícháme. Přidáme pokrájené a na másle osmažené housky, promícháme a... více o Houskový knedlík v ubrousku
Mouky smícháme, osolíme, nadrobíme droždí, přidáme vejce a sodovku a vypracujeme těsto, do kterého ještě zapracujeme na kostičky nakrájené rohlíky a... více o Houskový knedlík s celozrnnou moukou
Do mísy dáme mouku, sůl, prášek do pečiva, nakrájený rohlík, vejce, vlažnou vodu dle potřeby. Vše smícháme a tvoříme knedlíky, které vaříme ve vroucí... více o Houskový knedlík
Nic nebylo nalezeno
Nic nebylo nalezeno