549
Do vroucí osolené vody nasypeme těstoviny a vaříme podle návodu, dokud nebudou měkké. Přecedíme a přikryjeme pokličkou, aby nevychladly. Očištěné... více o Celozrnné těstoviny s kuřecím masem, špenátem, hráškem a kukuřicí sypané sýrem
Nejdříve jsem si nasucho opražila kukuřičnou polentu, až se rozvoněla, tak jsem ji zalila vodou a vařila (maximálně 3-5 minut, záleží ale na tom,... více o Křupavé polentové hranolky
Maso můžeme použít jak vepřové, tak i kuřecí nebo krůtí. Plátky masa neklepeme, na stranách nakrojíme, aby se nám nekroutily při smažení, osolíme a... více o Přírodní maso s hráškem
Začněte dresinkem. Šalotku i kopr nasekejte najemno a promíchejte s majonézou, medem a podle chuti i trochou citronové šťávy. Dejte chladit do... více o Salát s hroznovým vínem a vlašskými ořechy
Mango očistěte a spolu se zbývajícími surovinami na dresink rozmixujte. Podle potřeby můžete ještě přidat 1 až 2 lžíce studené vody. Dejte chladit do... více o Salát s karotkou a hráškem
Do mísy nastrouháme cuketu nahrubo, mrkev najemno, přilijeme mléko, přidáme žloutky, bylinky, sůl. Přisypeme mouku s kypřidlem, dobře promícháme,... více o Barevné hrnkové knedlíky
V míse smícháme mouku, kypřidlo, kokos a cukr. Přidáme mléko, olej, vejce a aroma. Vše dobře promícháme, nalijeme do připraveného vyššího plechu,... více o Hrnková buchta s kokosem a polevou
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostky, posolíme a okořeníme podle chuti. Mouku, vejce a smetanu smícháme a přidáme polovinu strouhaného sýra a nakonec... více o Slaninový hřbet
Hroznové víno používáme nejlépe bez peciček, aby smoothie nebylo nahořklé. Smoothie vytvoříme rozmixováním hroznového vína (kuliček) a ovoce či... více o Hroznové smoothie
Tento recept jsem si přivezl z dovolené pod názvem "ovocná bublanina". Přijde mi spíš jako ovocný koláč, ale to nic nemění na tom, že je to vláčná ... více o Hrníčkový koláč (bublanina) z kefíru - ovocný
Zelí i s nálevem dáme do větší mísy. Přidáme scezený hrášek, na kostičky pokrájenou cibuli a tatarku. Vejce nastrouháme najemno a přidáme do směsi.... více o Salát z červeného zelí s hráškem
Očistíme si zeleninu a nakrájíme na kolečka pórek, mrkev a petržel. Cibuli nakrájíme na jemno. Do hrnce si necháme rozpustit máslo a olej. Poté hned... více o Hráškovo pórkový krém
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájené cibule. Pak přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso. Pokud zvolíme maso kuřecí či krůtí,... více o Guláš s hráškem
Hroznové víno (zelené, žluté, modré, růžové...) omyjeme pod tekoucí vodou a obereme od třapin. Nejlepší jsou odrůdy bezsemenné nebo s malým počtem... více o Kompot z hroznového vína
Z mouky, cukru a másla uděláme drobenku. Odebereme jeden hrnek drobenky na posyp a do zbytku zašleháme mléko, vejce a prášek do pečiva. Těsto... více o Tvarohový koláč z drobenky - hrnkový
Hledal jsem jednoduchou a přitom výbornou buchtu a mamča mi poradila. Zvládl jsem to i já a to jsem CHLAP :-) Obě mouky, cukr, olej, 3 vejce,... více o Hrnková buchta s ovocem
Na kousku másla osmažíme dosklovata pokrájenou šalotku. Pak do hrnce přisypeme hrášek, nasekaný česnek a chviličku za občasného promíchání smažíme, až... více o Hrášková polévka se šunkou
Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme skutečným vývarem, rozšleháme a povaříme. Já osobně přidávám i hrst sušených hub (předem namočené).... více o Koprová omáčka s hříbky
Očištěnou, oloupanou rebarboru pokrájíme na plátky či kostičky. Do mísy nasypeme mouku, cukry, citronovou kůru nebo mletou skořici dle chuti, prášek... více o Bábovka s rebarborou - hrníčková
Ingredience na korpus smícháme dohromady, dvě třetiny těsta rozložíme na plech o rozměrech 25 x 15 cm a zbylou třetinu dáme do lednice. Jablka... více o Nejlepší hraběnčiny řezy
Oddělte bílky od žloutků. Mouku smíchejte s polovinou cukru a práškem do pečiva, přidejte žloutky a pokrájené studené máslo. Rukama rychle vypracujte... více o Hraběnčiny řezy
Brambory nakrájejte na plátky a cibulky rozkrojte podélně. Ve velké pánvi zahřejte olej, přidejte brambory s cibulkou i hráškem a společně restujte... více o Frittata s jarní cibulkou a hráškem
Těsto: Nejdříve smícháme všechny suché ingredience a poté přídáme ostatní ingredience. Pečlivě promícháme. Drobení: Do nádoby si nasypeme všechny... více o Řezy Raffaello (Hrnkový recept)
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy, přidáme jemně nastrouhanou citronovou nebo pomerančovou kůru, žloutky,... více o Vláčný bramborový hřbet / buchta
V kastrolu zpěňte na másle cibuli nakrájenou na kostičky. Nakrájejte zelenou část z pórku a nechte ho lehce zpěnit. Z česneku vyndejte klíček,... více o Hrachová polévka
Zapněte pomalý hrnec a nechte ho nahřát, je-li to nutné. Poté rozehřejte na nepřilnavé pánvi trochu oleje, přidejte pokrájenou cibuli, mrkve, celer a... více o Masové kuličky v rajčatové omáčce z pomalého hrnce
Vložte máslo a cibuli nakrájenou na tenká kolečka do velké pánve nebo hrnce, rozpalte na středně vysokou teplotu a 10 minut restujte, dokud nebude... více o Francouzská cibulačka z pomalého hrnce
Cibulky očistěte a pokrájejte na kolečka. Žampiony zbavte nečistot a pokrájejte na čtvrtiny. V pánvi rozpalte 2 lžíce oleje, cibulky a žampiony asi 4... více o Frittata s rýží, hráškem a žampiony
Mouku prosejte přes síto do misky, přidejte měkkou Heru nebo máslo, poté vmíchejte žloutky, moučkový cukr (3 lžíce si ponechte na náplň), prášek do... více o Hraběnčiny řezy s lesním ovocem
Připravte pikantní pastu: do mixéru dejte jarní cibulky pokrájené na větší kousky, koriandr i se stonky, očištěnou chilli papričku, oloupaný česnek a... více o Pikantní hrášková polévka s kokosovým mlékem
Brambory uvařte ve slupce tak, aby byly na skus a nechte vychladnout. Chřestu odlomte dřevnaté konce a pazochy pokrájejte na kousky velikosti sousta.... více o Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Den předem přebereme hrách, několikrát ho propláchneme studenou vodou, pak ho zalijeme čistou vodou a necháme v teple do dalšího dne. Ve velkém hrnci... více o Hrachovka s česnekem
V nepřilnavé pánvi s rozpuštěným máslem osmažíme drobně pokrájené uzené maso, přidáme prohřát okapaný hrášek, rozvonět nasekaný česnek. Poté přisypeme... více o Omeleta s hráškem, uzeným a těstovinou
Hrášek krátce povařte a sceďte. Vývar v hrnci uveďte do varu, stáhněte plamen a nechte mírně vařit. Ve velkém silnostěnném kastrolu rozehřejte... více o Hráškové rizoto
Mražený hrášek nechte povolit, asi minutu ho povařte ve vroucí vodě, sceďte, promíchejte s nasekanými jarními cibulkami, petrželovou natí, citronovou... více o Losos s hráškem
Lososa nakrájejte na 4 porce, potřete olejem, opepřete a dejte na rozpálenou pánev kůží dolů. Z každé strany rybu opékejte asi 2 minuty, losos by měl... více o Citronové těstoviny s hráškem a lososem
Filety opláchněte, osušte a každý ostrým nožem rozkrojte na 2 dlouhé tenké „hranolky“. Citron překrojte napůl a nakrájejte na tenká půlkolečka.... více o Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou
Sýr rozkrájejte na 6 stejných hranolků, každý zabalte do plátku slaniny a na pánvi opečte ze všech stran dozlatova. Lusky hrášku podélně pokrájejte,... více o Halloumi ve slanině s hráškovým salátem
Batáty omyjte a nakrájejte na kolečka silná asi 5 mm. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Potřete olejem, osolte a opepřete. Dejte péct do... více o Batátové jednohubky s hráškem a krevetami
Cibuli a česnek nakrájejte najemno, pancettu na kostičky. Ve vyšší pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a vše orestujte. Přidejte povolený hrášek, ochuťte... více o Těstoviny s pancettou a hráškem
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, i s hráškem je nasypte do hrnce. Zalijte vývarem, přiveďte k varu a vařte 10 minut. Kapří maso pokrájejte... více o Hrášková polévka s kapřími hranolky
Celozrnný chléb opečeme v toustovači. Mražený hrášek zalijeme v cedníku vroucí vodou, aby změkl. Poté jej rozmixujeme s parmezánem, olivovým olejem a... více o Topinky s hráškovým pestem a vajíčkem
Steak nechte odpočinout alespoň 30 minut při pokojové teplotě. Z obou stran ho osolte a opepřete. Litinovou pánev rozpalte a steak z obou stran... více o Flank steak s hráškem a fazolkami
Cuketu pokrájejte na kousky, cibulky očistěte a nakrájejte na kolečka. V kastrolu rozpalte asi dvě lžíce oleje a zeleninu nejprve zprudka orestujte a... více o Cuketová polévka s mátou a hráškem
Květák rozeberte na růžičky, cibuli pokrájejte nadrobno, římský kmín nadrťte v hmoždíři. V kastrolu rozpalte 2 lžíce olivového oleje, nechte na něm... více o Květáková polévka s hráškem
Všechny suroviny na drobenku dejte do misky a zpracujte prsty na sypkou směs. Troubu rozehřejte na 180 °C. Mouku promíchejte s práškem do pečiva a... více o Hrnkové muffiny s lesním ovocem a ořechovou drobenkou
Troubu předehřejte na 170 °C. Připravte si máslem vymazanou a moukou vysypanou formu. V malé misce smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl a odložte... více o Hrnková bábovka s vanilkou
Troubu předehřejte na 170 °C. Připravte si máslem vymazanou a moukou vysypanou formu. Vložte suché přísady do mísy, promíchejte a dejte stranou. V... více o Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Předehřejte troubu na 170 ° C. Ve střední misce prosejte spolu mouku, prášek do pečiva a sůl a dejte stranou. V menším kastrůlku rozehřejte máslo,... více o Hrnečková bábovka s bílou čokoládou
Předehřejte troubu na 170 ° C. Připravte si máslem vymazanou a moukou vysypanou formu. Ve střední misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. V... více o Hrnečková pomerančová bábovka
Předehřejte troubu na 170 ° C. Na mírném ohni ohřejte v kastrůlku mléko, jakmile se začne vařit, sundejte ze sporáku a vmíchejte máslo, čokoládu a... více o Hrnková čokoládová bábovka s polevou
Nic nebylo nalezeno