1762
Do prosáte mouky přidáme rozdrobené droždí, cukr, olej, sůl, vodu. Vše zpracujeme v hladké těsto. Necháme řádně vykynout. Troubu i plech předehřejeme... více o Arabský chléb II.
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr. Po rozpuštění přidáme mouku, vejce, sůl, olej a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Rozdrobíme... více o Tyropsomo (chléb pečený s balkánem)
V menší misce zaděláme kvásek z droždí, lžíce cukru a teplé vody. Než se na kvásku vytvoří pěna, smícháme ve velké míse mouku se šrotem, vločkami,... více o Celozrnný pivní chléb
Pořádně rozmícháme vodu, cukr, kvasnice a 70 g polohrubé mouky. Nechat vzejít kvásek. Potom přidáme olej a sůl a dobře promícháme. Přidáme 50 g hladké... více o Pita chléb na gyros
Necháme vzejít kvásek z droždí, trochy vody a cukru. Prosijeme mouku, přidáme koření sůl, melasu a vzešlý kvásek. Přidáme tolik vody, abychom dostali... více o Provensálský chléb z ošatky
Hodinu před dokončením můžete na chléb nasypat mák. WHOLE WHEAT (celozrnná mouka), BAKE (pečení) 5 hodin.... více o Cibulový chléb - střední
Přibližná hmotnost chleba 900-1180 g. Doporučení: přidejte rozinky a ořechy až po zaznění akustického signálu, po druhé hnětací fázi. Pozor: při... více o Ořechový a rozinkový chléb
Přísady (kromě rajčat) vložíme do pekárny (zachováme pořadí), zapneme program FRENCH, velikost bochníku malá, barva kůrky světlá. Až zazní zvukový... více o Italský bílý chléb II.
Při přípravě chleba pomocí tohoto receptu bude celková hmotnost chleba přibližně 800g a to i přesto, že se na displeji bude zobrazovat 1000 g. Dbejte... více o Jogurtový chléb II.
V uvedeném pořadí dáme do pekárny a pečeme na program "základ" a tmavou kůrku. Odměrku používám tu, co jsem dostala s pekárnou Unold - 200 ml. Chlebík... více o Pepřový chléb
Rozehřejte troubu asi na 200 °C. Oloupejte česnek a nakrájejte ho ostrým nožem na malé kousíčky. Na mírném ohni nechte rozehřát v kastrůlku máslo a... více o Italský česnekový chléb
Semeleme mouky včetně soli a koření, pozor, pohanková krupka se dává do těsta celá! Přidáme hladkou bílou mouku, pohankovou lámanku a vypracujeme tuhé... více o Špaldový celozrnný chléb s pohankou
Do formy domácí pekárny dáme ingredience dle pořadí. Pekárnu nastavíme na program základní bochník. Na kostičky nakrájenou klobásu přidáme po zaznění... více o Pivní chléb s klobásou
Všechny suroviny smícháme v hladké těsto a nalijeme do formy nebo do pekáče. Pečeme na 180 stupňů dozlatova. Dá se jíst teplý i studený.... více o Francouzský chléb
Smícháme otruby s většinou hladké mouky, nastrouháme sýr a přilijeme k němu olivový olej a mírně přisolíme. Potom sýr přidáme do misky s moukou a... více o Řecký chléb s ovčím sýrem
Z droždí a vody uděláme kvásek, který nasypeme do mouky, uválíme těsto a necháme kynout cca 1/2 hodiny. Těsto proválíme, vyválíme z něj šišku a dáme... více o Domácí chléb IV.
Rozpustit kvasnice v teplé vodě a nechat je vzejít. Přesít mouku na vál, udělat do ni důlek a do toho nalít kvasnice, olej a trochu osolit. Přidávat... více o chléb pitta
Odřízneme horní díl chleba a vydlabeme vnitřek,naplníme čínou,která už je uvařená a zasypeme sýrem nivou,přikryjeme čepicí,kterou jsme odřízly a dáme... více o Plněný chléb
Kvasnice míchejte v hrníčku s cukrem dokud se nerozpustí. Mouku dejte do zadělávací mísy, přidejte olej, 1/4 l vody a rozpustěné kvasnice. Těsto... více o Chléb a housky na příští ráno
Nalijeme vodu, nastrouhané brambory, kmín, cukr, ocet, mouku a na konec droždí. Pečeme na 1. středně velké, tmavá kůrka, pekárna Alaska.... více o Chléb z domácí pekárny II.
Připravíme si kvásek - z droždí a cukru rozetřeme pastu, kterou zalijeme vlažnou vodou, přisypeme mouku a všechny ostatní ingredience olivový olej,... více o Olivový chléb II.
Na 2 krajíce chleba: do misky dáme dvě vrchovaté lžičky margarínu(nejlépe flora), rozlisujeme 2 stroužky česneku a pořádně promícháme.Dále přidáme asi... více o Zapečený česnekový chléb se sýrem a rajčaty
Uděláme kvásek (1dcl vody,droždí, 4lžíce mouky). Do mísy dáme mouku, sůl,kmín,fenykl a nasucho promícháme. Přidáme vykynutý kvásek a s 5 dcl vlažné... více o Pečivo - Chléb domácí (úprava Kav.)
Nic není v tomto receptu přesně dáno! Opravdu záleží jen a pouze na vaší chuti a na tom, co zrovna máme po ruce. Mouku smícháme s práškem do pečiva,... více o Vinařův chléb
Suroviny vložíme sestupně do domácí pekárny a zvolíme program na bílé pečivo.... více o Konopný chléb
**Pita chléb:** všechny suroviny smícháme buď na vále, nebo ve velké míse a zpracováváme tak, aby vzniklo trochu tužší těsto, které se nebude lepit.... více o Pita chléb se salsou
Nejprve si připravíme kvásek. Do vlažného oslazeného mléka rozdrobíme droždí a odstavíme. Mezitím vezmeme mouku, kterou smícháme se solí, kakaem a... více o Kakaový chléb
1.Do mísy přesypeme mouku, přidáme sušené droždí, sůl, kmín a semínka podle chuti. Směs promícháme. 2. Přilijeme vodu s octem a opět promícháme. 3.... více o Chléb bez hnětení
Předem uvařené brambory oloupeme a nastrouháme. Ty pak ve větší míse smícháme s moukou, droždím, pivem, kmínem, solí a cukrem. Vše pořádně promícháme.... více o Bramborovo-pivní chléb dle Ládi Hrušky
Ingredience dáme do pekárny a zapneme rychlý program - 2 h. Nastavit na 750 g chléb, tmavá kůrka. Chléb je velmi lehký, nadýchaný, skoro jako buchta,... více o Bramborový chléb s pažitkou
V pátek dej do džberu tři litry vody teplé 37°C. Ve vodě rozdělej kvásek a přimíchej k tomu žitnou mouku, až vznikne hustá kaše. Lze přimíchat též... více o Finský žitný chléb
Všechny suroviny dáme v uvedeném pořadí do domácí pekárny. Zapneme program celozrnný chléb a po cca 3 hodinách máme hotový vynikající zdravý chlebíček... více o Jogurtový celozrnný chléb
Ve vlažné vodě rozpustíme med, přidáme droždí a lžíci hladké mouky. Promícháme a necháme droždí vzejít. Všechny ostatní ingredience dáme do mísy,... více o Chléb s ovesnými vločkami
Mouku společně s droždím a solí si promícháme v míse. Přilijeme vodu a hněteme těsto. Mísu překryjeme fólií popřípadě alespoň utěrkou a ponecháme... více o Chléb z pekáčku dle Ládi Hrušky
Nejprve si musíme připravit kvásek. Odměříme decilitr vlažné vody. Droždí do toho rozdrobíme a nesmíme zapomenout na jednu lžičku cukru. Zamícháme a... více o Ořechový chléb dle Ládi Hrušky
Osmažíme na oleji na hrubo nakrájenou cibuli dozlatova, osušíme kuchyňským papírem, necháme vychladnout. V míse promícháme všechny sypké suroviny.... více o Pivní chléb s cibulí
**Krok 1: Zkaramelizujte kondenzované mléko** \\ Naplňte hrnec ze tří čtvrtin vodou a začněte vodu vařit. Jakmile se začne vařit, vložte uzavřenou... více o Banoffee irský koláč
Troubu rozehřejte na 200 °C. Rybí i sójovou omáčku, víno a 2 lžíce cukru prošlehejte v malém pekáčku a doplňte vodou tak, aby bůček byl v omáčce... více o Banh mi - bageta s pečeným bůčkem
Plechovky se salkem dejte do hrnce s vodou tak, aby byly zcela ponořené. Vodu přiveďte k varu a vařte asi hodinu. Sušenky nalámejte do food procesoru,... více o Banoffee pie
Z přísad vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 části. Každou část rozválíme a potřeme náplní. Těsto zatočíme jako roládu, tedy uděláme závin.... více o Česnekové buchty
Všechny přísady v míse promícháme, pekáč s vyššším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo jen vyložíme pečícím papírem. Do pekáče... více o Hrnečková cuketová buchta
Do mísy vsypeme mouku, uděláme v ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalejeme teplým mlékem a necháme vykynout kvásek. Potom do... více o České buchty
Brokolici předvaříme a rozdělíme na růžičky. Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájený česnek a petrželku, přidáme brokolici a osmahneme. Po chvíli... více o Brokolice s česnekem
Kuřecí nebo vepřové maso nakrájíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vajíčko rozšleháme se smetanou. Dle potřeby rozředíme mlékem a vzniklou... více o Bylinkový řízek na česnekovém oleji
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na každý řízek položíme plátek šunky a plátek sýra. Řízky přehneme, strany upevníme párátky,... více o Kuřecí Cordon Bleu
Čokoládu rozlámeme na malé kousky. Při mírné teplotě ji rozpustíme ve smetaně s likérem. Nevaříme! Směs nalijeme do mísy, přikryjeme průsvitnou fólií... více o Bílá čokoládová pěna
Cuketu omyjeme a oloupeme (mladou cuketu nemusíme loupat). Pak ji nastrouháme na hrubém struhadle do větší mísy a necháme chvíli stát, až pustí vodu.... více o Cuketové bramboráky
Předem namočenou čočku přelijeme i s vodou do většího hrnce, přid8me bůček (vcelku), nadrobno nakrájenou zeleninu a stejně pokrájené brambory, vše... více o Čočková polévka s bůčkem
Maso omyjeme, naklepeme a poprášíme pepřem a paprikou. Po jedné straně řízky obložíme plátkem sýra a šunky, přeložíme a sepneme. Řízky po obou... více o Cordon bleu se sýrem a šunkou
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky. V pánvi rozpustíme máslo nasypeme... více o Gratinované brambory s cibulí
Houby přelijeme 1/4 l vroucí vody a necháme 30 minut máčet. Omyté maso nakrájíme na proužky a smícháme s prolisovaným česnekem, 4 lžícemi sójové... více o Masová směs s brokolicí po čínsku
Máte rádi med? V čaji chutná mnohem lépe, než cukr, hodí se ale i při přípravě dresinků,… Celý článek