Pita chléb se salsou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 80 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Katull

Suroviny

Vložit do nákupu
  • pita chleba
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      balíček droždí suché
    • 1,5
      lžička sůl
    • teplá voda
  • omáčka salsa
    • 2
      ks chilli papričky čerstvé
    • 1
      špetka cukr
    • 3
      ks rajče
    • 1
      ks limetka nebo citron
    • 2
      lžíce koriandr
    • pepř celý mletý
    • 1
      ks cibule
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**Pita chléb:** všechny suroviny smícháme buď na vále, nebo ve velké míse a zpracováváme tak, aby vzniklo trochu tužší těsto, které se nebude lepit. Necháme ho kynout asi 35 minut. Vykynuté těsto promícháme a vytvarujeme z něj cca 15 kuliček, které rukou zploštíme. Necháme je na čisté utěrce ještě 15 - 20 minut kynout.
2
Předehřejeme si troubu na 250 °C, z bochníků těsta vyválíme placky a necháme je chvíli odstát, aby jejich povrch mírně oschnul. Plech vyložíme papírem na pečení, placky chleba na něj naskládáme a dáme do trouby upéct. Pečeme asi 5 minut - chleba se začne mírně nafukovat. Po upečení z jedné strany můžeme otočit a zhruba poloviční čas dopéct z druhé strany.
3
**Zdroj:** http://www.recepty.eu/pecivo/pita-chleb.html
4
**Salsa:** Zeleninu očistíme a cibuli oloupeme. Rajčata nakrájíme, cibuli nasekáme nadrobno.
5
Z chilli papričky odstraníme zrníčka a nakrájíme ji na maličké kousky. V misce smícháme rajčata, cibuli, koriandr, cukr a trochu limetkové šťávy. Salsa omáčku dochutíme solí, pepřem a podáváme.
6
**Zdroj:** http://recepty.vareni.cz/salsa-omacka/

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.