Do prosáte mouky přidáme rozdrobené droždí, cukr, olej, sůl, vodu. Vše zpracujeme v hladké těsto. Necháme řádně vykynout. Troubu i plech předehřejeme na nejvyšší teplotu. Z těsta tvoříme tenké placky (udělám bochánky a ty rozválím válečkem na tenko) na pomoučeném povrchu necháme ještě vykynout.
2
Poté placky přendáme na rozpálený plech (čistý bez vymazání a bez pečícího papíru). Pečeme na nejvyšší příčce v troubě, +- 5-8 minut dle trouby. Pečení je nastaveno, jak ze spodu tak z vrchu. Teplota při dávání nové dávky by něměla klesnou je vhodnější chvilku počkat. Placky se nafouknou. Necháme je vychladnout.
3
Můžeme rozpůlit, plníme zeleninou, tvarohem s česnekem, sypeme strouhaným sýrem a nebo marmeládou. Placky jsou velmi křehké, dcera si ulomí kraj placky a poté si jí naplní dle chuti, jako bagetu. Je to lepší než-li klasické langoše máčené v oleji. Dají se jíst i po rozpečení v mikrovlnné troubě.
Paráda! Chleba je super, jako správný lenoch jsem jen naházela do dom. pekárny a pak upekla; to nakynutí po vytvarování placek je, řekla bych, dost podstatné, jinak se placky nenafouknou tam, kde mají a nedají se plnit. Jedli jsme s kuřecím masem, zeleninou a jogurtovým dresingem.
Paráda! Chleba je super, jako správný lenoch jsem jen naházela do dom. pekárny a pak upekla; to nakynutí po vytvarování placek je, řekla bych, dost podstatné, jinak se placky nenafouknou tam, kde mají a nedají se plnit. Jedli jsme s kuřecím masem, zeleninou a jogurtovým dresingem.
iffi
|2. 2. 2013 22:40
Koukala jsem na film sex ve městě 2 a tam jedli jídlo "mara mara". Co je to? Výmysl, nebo nějaké jejich tradiční :-)). Dík :-)
-= Rowan =-
|20. 11. 2007 17:46
moc dobre !Dekuji a dvam 1 :)
Mára Haki
|27. 1. 2007 19:52
Žil jsem dva měsíce u Kuvajťanů, ale oni arabský chleba dělají jinak. Dva hrnky celozrné hladké+jeden hrnek polohrubé pšeničné, droždí asi 7g, lžičku soli a špetku cukru, který se dává na kvásek. Z vykynutého těsta se udělají slabé placky, které se upečou nejlépe na ohništi. Při pečení se krásně nafouknou a dají se plnit. Již několikrát jsem tímto chlebem překvapil návštěvu.
Šárka
|12. 1. 2007 17:52
Z uvedené dávky jich je 10velkých,dělám ale menší.Hodně záleží na kvalitě droždí,jak těsto nakyne.S zamrazením nemám zkušenos,vždy se snědí hned.
Lidka Kábrtová
|12. 1. 2007 15:31
¨Kolik jich je z téhle dávky? Dají se třeba mrazit?
Jana Malá
|12. 1. 2007 15:06
Na pytlíku sušeného droždí je napsáno vystačí na 500gramů mouky,odpovídá 25gramům čerstvého droždí.
Anonym
|12. 1. 2007 11:56
Když nemám kostku droždí,kolik mám dát sušeného droždí,aby vykynulo,nevíte?Děkuji