Chléb a housky na příští ráno

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček droždí (42 g)
    • 1
      lžíce cukr
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      lžička sůl
    • 4
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kvasnice míchejte v hrníčku s cukrem dokud se nerozpustí.
2
Mouku dejte do zadělávací mísy, přidejte olej, 1/4 l vody a rozpustěné kvasnice. Těsto osolte.
3
Pomocí hnětače ručního mixéru hněťte těsto nejdříve pomalu a potom na stupni 2, dokud není těsto hladké a nepřichytá se kraje.
4
Mísu s těstem přikryjte a na noc postavte do ledničky.
5
Jakmile ráno vstanete, těsto prohněťte a vytvarujte buď houstičky (klaďte na vymaštěný plech) nebo 2 veky (vložte do vymaštěné formy). Povrch houstiček potřete olejem a posypte podle chuti sezamem, kmínem nebo mákem. Po 2O minutách je vložte do nepředehřáté trouby.
6
Zmrazte teplé, rozpečte v hliníkové fólii.

Komentáře k receptu

  • michaela
    michaela |

    27. 5. 2011 07:49

    zkoušela jsem a vynikají, byly krásněnadýchané a chutné :)