Zelíčkové kuře

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 500
      g kysané zelí
    • máslo
    • zakysaná smetana
    • grilovací koření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na dno pekáče "pohážeme" polovinu vymačkaného kyselého zelí, aby bylo dno pokryto. Posypeme grilovacím kořením a pokryjeme plátky másla. Na to položíme omyté kuře, rozříznuté na více dílů, nebo pouze na dvě poloviny, řezem dolů. Opět "pohážeme" zbytkem zelí, posypeme grilovacím kořením a zbylým máslem. Nakonec kuře zalejeme kysanou smetanou trochu zředěnou vodou. Pečeme přikryté v předem vyhřáté troubě cca 45 minut. Pak odkryjeme a ještě asi 10 minut zapečeme. Podáváme s bramborem, nebo s chlebem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • sekaninová.jar.@seznam.cz
    sekaninová.jar.@seznam.cz |

    7. 10. 2010 12:14

    Děla jsem v římském hrnci .Moc dobré

  • Myš
    Myš |

    10. 1. 2007 17:39

    U mě zvítězila lenost... Brambory jsem přihodila na zelí - pod kuře, člověk nemá tolik nádobí a brambory mají výbornou chuť, jinak jsem přidala taky ještě cibuli a do zelí poházela kousky ostré klobásky....

  • Kristýna Komárková
    Kristýna Komárková |

    30. 11. 2006 19:18

    Opravdu výborné

  • Radka Albrechtová
    Radka Albrechtová |

    30. 6. 2006 11:10

    Opravdu moc dobré.

  • Jana
    Jana |

    21. 11. 2005 01:43

    Já to dělám tak,že do suchého pekáče navrstvím sterilizované zelí i s trochou nálevu,ale ne moc.Na to naskládám plátky cibule,na ně plátky anglické slaniny,a na to dám kuře okořeněné grilovacím kořením,rozseknuté na poloviny.Pár plátků másla na maso,jen tenkých.Přiklopit a péct.Nepodlévat,kuře samo pustí šťávu.Velmi dobré s bramborovým knedlíkem.