Závitky se zelím

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jafin

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřová plec
    • 1
      sklenice kysané zelí
    • 3
      ks čabajská klobása nebo jiná pikantní
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička červená paprika
    • 100
      g slanina
    • mouka
    • 1
      dl červené víno
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plecko nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme, posypeme paprikou a kmínem. Na každý plátek položíme klobásku, kterou jsme podélně nakrájeli na tenčí špalíky, přidáme kyselé zelí a zavineme. Spíchneme párátky. Na rozškvařené slanině orestujeme cibulku, přidáme závitky, které ze všech stran opečeme. Podlijeme trochou vody a vínem, přidáme bobkový list a dusíme doměkka. Když je maso hotové, závitky vytáhneme, šťávu vydusíme a zasypeme trochou mouky, poředíme vodou a povaříme ještě si 5 minut.
2
Jako vhodná příloha může být dušená rýže, bramborový knedlík nebo brambor.

Komentáře k receptu

  • Hanka
    Hanka |

    29. 10. 2006 08:45

    Můžu potvrdit, vynikající.

  • Airan
    Airan |

    11. 5. 2006 11:15

    Vynikajici, da se dokonce pouzit na to i pekny bucek, tak zvany "buček light":-) a bramborovy knedlik k tomu, uzasne! Ceska kuchyn ma neco do sebe:-))