Zabijačková polévka II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      ks kroupy vařené
    • 1
      ks konzerva krevní tučnice nebo jelítko
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      kostka masox
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • pepř mletý
    • majoránka
    • sůl
    • 1,5
      l voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, přisypeme hladkou mouku, osmahneme, zalijeme studenou vodou, dobře rozmícháme a povaříme.
2
Pak do polévky vložíme obsah konzervy nebo jelítko, vařené kroupy, masox a dobře povaříme.
3
Polévku dle chuti osolíme, okořeníme a doplníme rozetřeným česnekem.

Komentáře k receptu

  • Vítězslav Macháček
    Vítězslav Macháček |

    19. 4. 2009 18:36

    Zkusil sem to ze dvou jitrnic a taky to bylo dobré !

  • Jiří Kubíček
    Jiří Kubíček |

    19. 3. 2008 10:51

    Já dělám ze dvou jelítek.Vyškvařím slaninu na ni zpěním cibulku,přidám jelítka a smažím dokud senerozvaří.Pak prřidám masox,utřený česnek,pepř,sůl a asi 1 1/2 l vody a krátce povařím.Nakonec přidám asi 4lžíce vařených krup,majoránku a podle potřeby zahustím a dokořenímpodle vlastní chuti.Vodu dávám vařicí.