Výborná čína

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g kuřecí maso prsa
    • 400
      g vepřové maso kýta
    • 200
      g játra vepřová
    • 1
      dl červené víno
    • sojová omáčka
    • 3
      lžíce kari 2-3
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
    • solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks pórek nebo 2 menší
    • 2
      ks paprikové lusky
    • 1
      hrst arašídy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omyté maso nakrájíme na proužky a vložíme do mísy. Zalijeme cca 1 dcl oleje, vínem, silně sójovou omáčkou, tak aby maso mělo hodně tmavou barvu, hustě posypeme kari kořením, sůl, pepř a solamyl, promícháme a necháme odležet.
2
Do jiné mísy nakrájíme pór a cibuli na kolečka, papriku na proužky, vše asi o stejné šířce jako maso.
3
Na pánev vylijeme trochu oleje ze směsi na kterém opražíme burské oříšky. Tak po minutě přidáme masovou směs a zprudka osmahneme. 2 minuty před dokončením masa přidáme zeleninu v poměru 1:1.
4
Podáváme s rýží nebo chlebem.

Komentáře k receptu

  • Esterka
    Esterka |

    22. 11. 2010 11:57

    Bez kari a se sójovým masem - taktéž mňamka!

  • Jarka
    Jarka |

    13. 5. 2007 19:21

    Výborný recept, plně se zdařil napoprvé, díky!!