Vídeňské knedlíky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 10
      ks rohlík
    • mléko (Necelý litr)
    • 3
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • 3
      stroužek česnek (Prolisované stroužky)
    • muškátový květ
    • 1
      ks citronová kůra
    • 1
      hrst petrželka (Posekaná petrželka)
    • strouhanka
    • tuk
    • 1
      cibule
    • polohrubá mouka (Nebo dětská krupička)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno do žluta. Do mísy vlijeme mléko, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku, muškátový květ, citronovou kůru, prolisovaný česnek, petrželku, osmaženou cibulku, smícháme.
2
Pak přidáme na tuku jen zlehka osmažené rohlíky, nakrájené na kostičky, přisypeme mouku nebo dětskou krupičku a z hustšího těsta, které můžeme zahustit strouhankou (musí být jako gumové, jinak se rozvářejí), tvoříme kulaté knedlíky velikosti menších tenisových míčku. Vaříme v osolené vodě, až vyplavou, zkusime jeden rozříznout, je-li uvnitř provařený, vyjmeme z vody všechny.
3
Jsou vhodné k roštěnkám, španělským ptáčkům a svíčkové.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • smolici
    smolici |

    27. 3. 2011 12:33

    Vyzkoušela jsem ke svíčkové a musím složit poklonu - výborné! Na knedlíky si nepotrpíme, ale tyto jsou opravdu na chuť velmi zajímavé, jednoduché a skutečně moc dobré. Děkuji za recept!!! :-)

  • Jenky
    Jenky |

    15. 8. 2006 14:32

    Knedlíky byly moc dobré dnes jsme je měli k obědu.