Vepřové řízky na slivovici

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 450
      g vepřová kýta
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks pórek
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • bazalka
    • 1
      lžička sojová omáčka
    • 50
      ml slivovice
    • 3
      ks rajčata
    • 100
      g mozzarella

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na řízky, osolíme, opepříme, osmažíme na oleji a vyjmeme. Na výpeku orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájený pórek, orestujeme a vrátíme zpět maso. Přidáme sójovou omáčku a krátce podusíme. Rajčata nakrájíme na kolečka a s nakrájenou bazalkou rychle z obou stran opečeme na trošce oleje. Měkké maso polejeme slivovicí a zapálíme.
2
Podáváme obložené rajčaty a každou porci posypeme strouhanou mozarelou. Jako přílohu můžeme podávat rýži nebo pečené brambory.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.