Tuňák s citrónovou omáčkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky tuňáka 3 - 4 hodiny před pečením po obou stranách posypeme solí a pepřem. Tuňáka vložíme do varné mísy, zalijeme asi 8 lžícemi olivového oleje a na každý plátek položíme větvičku rozmarýnu. Pečeme v zavřené míse 15 minut na 200 °C, poté otevřeme a dopečeme asi 10 minut dokud se na rybě neutvoří kůrka. Mezitím 15 minut vaříme v osolené vodě malé brambůrky.
2
**Omáčka:** Do misky vymačkáme šťávu z půlky citrónu a můžeme přidat i trošku jemně nastrouhané kůry. Přidáme žloutek, smetanu, špetku soli, med a metličkou vyšleháme. Rozpustíme máslo a vmícháme jej do vyšlehané směsi. Nakonec do vroucí vody položíme chřest a necháme jej 2 minuty projít varem. Na talíř nachystáme brambůrky, chřest a na několik lžic omáčky položíme plátek tuňáka.
3
Můžeme přizdobit citrónem a větvičkou čerstvého rozmarýnu.

Komentáře k receptu

  • martin
    martin |

    9. 2. 2014 07:31

    spíš zapomněl podotknout, že se to šlehá ve vodní lázní nad párou :-D

  • Martin
    Martin |

    9. 4. 2011 12:51

    Omáčka působila velmi přeplácaně a nevyváženě. Autor navíc asi zapomněl uvést, že má obsahovat smetanu ke šlehání.... Znovu si jej už neuděláme.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: