Sulc místo geladrinku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 5
      stroužek česnek
    • 10
      ks pepř mletý
    • 5
      ks nové koření
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      lžíce sůl
    • voda
    • 5
      ks vepřové nožičky zadní
  • Podusíme
    • 1
      ks brokolice
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • podravka
    • 1
      balíček mražená zelenina mrkev-hrášek-kukuřice
  • Dochutíme
    • 5
      česnek
    • 5
      ocet
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve dáme do hrnce (nejlépe do papiňáku) omyté vepřové nožičky s kořením, cibulí, česnekem, zalijeme vodou osolíme a asi 1 hod. povaříme. Mezitím podusíme asi ve 2 dcl ochucené vody (sůl, pepř, podravka) mrkev nakrájenou na nudličky - dusíme 5-8 minut, (minuty počítáme od doby, kdy začne zelenina probublávat) poté přidáme omytou na růžičky rozebranou brokolici a zmraženou zeleninu a opět dusíme 5-8 minut. Zeleninu scedíme a dáme stranou. Uvařené nožičky obereme, kůže rozemeleme, vývar scedíme a smícháme s rozemletými kůžemi a dušenou zeleninou. Ochutíme octem, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Vše řádně promícháme, přivedeme k varu na 2-3 minuty a pomalu prováříme za stálého míchání. Hotový sulc nalijeme do forem dle svých možností a dáme do chladu ztuhnout.<BR><BR>Poznámka: kdo chce experimentovat, může před nalitím do nádobek přidat vařená nakrájená vejce, petrželku, salám atp.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    23. 6. 2007 21:11

    Hm, tohle je fuj. Moje babička dělávala čistej sulc - BEZ mletých kůží, a skládala do kytičky vajíčka a zeleninu, takže když se to z formy vyklopilo, bylo to jako dort

  • Anonym
    Anonym |

    22. 6. 2007 15:14

    Prosím Kuchařku On line o odebrání jednoho kteréhokoli "přidat" v předposlením řádku"-)) nějak jsem se nepřečetla. Díky V.Ś.