Špenátová polévka

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 11
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Špenát krátce povaříme v 1/2 litru vody, ochutíme kořením a zalijeme smetanou s rozšlehanými žloutky, čímž polévku zahustíme zjemníme zároveň. Dále nevaříme jen krátce prohřejeme.
2
Na talíře vsypeme smažené perličky, můžeme ozdobit vejcem uvařeným natvrdo nebo ztraceným.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Koment
    Koment |

    18. 8. 2015 10:14

    ježiši :-$

  • Bajunka2009
    Bajunka2009 |

    11. 3. 2015 11:42

    Výborná a rychlá :) Doporučuji :)

  • Petra
    Petra |

    8. 7. 2013 08:44

    :-D :-D :-D

  • swoubi
    swoubi |

    10. 4. 2013 14:47

    Nic moc, přítelkyně dělá lepší. :-P

  • jaroslav
    jaroslav |

    1. 4. 2013 18:34

    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • jaroslav
    jaroslav |

    1. 4. 2013 18:33

    =-O =-O =-O =-O =-O =-O K

  • jaroslav
    jaroslav |

    1. 4. 2013 18:30

    je víborná <3

  • Vendy
    Vendy |

    28. 3. 2013 10:43

    Je vynikající a moc se povedla. ;-) Dělaly jsme jí s mamkou na Zelený čtvrtek a zpestřili jsme si jídelníček..... :-D (ještě jsme nakrájely chleba na kostečky a opekly jsme ho na pánvičce na másle....) :-\

  • ivik12
    ivik12 |

    2. 2. 2013 12:41

    výborná polévka, všem moc chutnala udělaly jsme trochu změny ale je vynikající <3 :-) ;-) :-))

  • Lenka
    Lenka |

    8. 12. 2012 18:08

    výborná a rychlá polévka :-) :-)

  • Jiří Babica
    Jiří Babica |

    31. 10. 2012 17:19

    Když nemáš smetanu ani mléko, dej tam květák :-D

  • kocmiska
    kocmiska |

    30. 12. 2010 10:04

    Dobrá a rychlá. Přidala jsem také česnek. Děkuji, dávám za 1!

  • Marcela Zdešková
    Marcela Zdešková |

    28. 7. 2009 11:36

    Už dlouho jsem se na ni chystala a konečně se do ní pustila - je výborná !!! Dělala jsem ji bez muškátového květu a naopak přidala česnek. Nakonec jsem posypala vejcem. Moc chutnala i 2,5 leté dceři &#9786;

  • Zuzana Kantorova
    Zuzana Kantorova |

    23. 4. 2009 19:05

    delala jsem ji poprve a vynikajici.moc mi chutna.jeste jsem pridala cesnek a bylo to.dik

  • jan dvořák
    jan dvořák |

    19. 12. 2007 22:57

    Když nemám smetanu ani mléko mohu to zjemnit jogurtem nebo sojovým mlékem?

  • enid
    enid |

    1. 9. 2007 10:13

    do polívky sem přidala ještě česnek a grilovací česnekový koření ;o) byla to mňamka

  • Irena
    Irena |

    27. 6. 2007 00:03

    Takže jestli tomu dobře rozumím, ty žloutky se už nevaří? Nevadí to? Co salmonela? Vadilo by kdybych to povařila i s tou smetanou a žloutky?

  • Míša
    Míša |

    27. 2. 2007 13:52

    Neměla jsem smetanu,tak jsem dala mléko a je taky moc moc dobrá:)

  • PAVLA
    PAVLA |

    27. 2. 2007 10:50

    DĚLALA JSEM JI BEZ MUŠKÁTOVÉHO KVĚTU A JE-VYNIKAJÍCÍ !

  • Lucie Krausová
    Lucie Krausová |

    22. 2. 2007 12:17

    Ja nakonec pristrouham male mnozstvi muskatoveho orisku, vyborne to voni, chutna. doporucuji.

  • Andulka
    Andulka |

    8. 2. 2007 13:56

    Polévka je výýýborná a to i bez smažených perliček. Vřele doporučuji!!!

  • Jana Švrlanská
    Jana Švrlanská |

    25. 1. 2007 19:55

    Vařila jsem tuto špenátovou polévku a musím říci,že se moc povedla a byla velice dobrá,jemné chuti a to díky smetaně,ovšem já jsem dala místo 4 vajíček 2, což podle mne úplně stačí.

  • Petra Matysová
    Petra Matysová |

    23. 9. 2006 09:12

    Smažené perličky je smažený hrášek. Tj. osmažené malé kuličky z těsta. Dají se koupit v obchodě.

  • veronika
    veronika |

    18. 7. 2006 18:02

    jednoduché , výborne!

  • luckymili
    luckymili |

    12. 4. 2006 07:49

    Martino, určitě dejte špenát vařit ještě zmrzlý, já ho nejprve vařím jen s trochou vody a až se pomalu rozpustí, doleji další.Nejlépe kuřecí vývar.

  • Jana
    Jana |

    11. 4. 2006 20:42

    Smažené perličky budou nejspíš zavářka do polévky,něco jako drobné těstoviny.Četla jsem v jedné kuchařce,že stačí zamíchat vajíčko s moukou a špetkou soli,a vzniklé těstíčko kapat do rozpáleného tuku po kapkách.Já to tedy nikdy nezkoušela,přijde mi to mastné,i když se to před vložením do polévky může osušit třeba v ubrousku.Možná by bylo dobré zkusit kostičky opečené žemle.

  • Martina
    Martina |

    11. 4. 2006 19:19

    do té vody můžu dát ještě né rozmrzlý špenát?

  • Pavlína Kolářová
    Pavlína Kolářová |

    24. 11. 2005 21:28

    prosím vás co to jsou ty smažené perličky?

  • Silvie z Jeseniku
    Silvie z Jeseniku |

    19. 3. 2005 19:36

    polevka je jednoducha, rychla a chutna..

  • Lucie Bednářová
    Lucie Bednářová |

    11. 4. 2004 13:02

    Polévku vylepšíme přidáním krémového sýra např. Pribina sýrová(v kelímku) těsně před dovařením.