Slepici uvaříme ve vodě se solí, novým kořením, hřebíčky a zeleninou do měkka. Rýži uvaříme ve slané vodě, scedíme a necháme odkapat. Slepici vyjmeme z polévky, stáhneme kůži, vykostíme a maso nakrájíme na menší kousky. Polévku přecedíme. Měkké banány rozmačkáme a smícháme s kari a zázvorem. Máslo rozehřejeme, opražíme na něm mouku, smícháme s rozmačkanými banány a zalejeme vývarem. Polévku povaříme 10 minut. Maso a rýži vložíme do polévky a prohřejeme. Plátky mandlí na sucho opražíme na pánvi.
2
Polévku podáváme tak, že na talíři ji ozdobíme několika kolečky nakrájeného banánu, opraženými mandlemi a trochou šlehačky.
Netvrdím,že když to nechutná mně,že to nechutná nikomu.Napsala jsem jen svůj názor a myslím,že není třeba o tom diskutovat.
Tereza Jarčušková
|
5. 4. 2006 10:54
Každý má iné chute : )) Nám to chutí, samozrejme nevarím každý týždeň, skôr na sviatočný stôl. Ale kamarátka ju varí často, pretože jej syn odmieta jesť akékoľvek ovocie, jedine túto polievku zje, tak dostane do seba aspoň ten banán. Ako vravím, každý má inú chuť. Ja napríklad nezjem žiadne jedlo, v ktorom je varená mrkva, petržlen alebo kareláb : )))
Zdena z JM
|
5. 4. 2006 09:37
Tak jsem neodolala a polévku vyzkoušela.Byla jsem ráda,že jen jednu porci.Byla to zvláštní kombinace chutí,která mě vůbec neoslovila.Nemohu jinak než za 3.Podle mě je to škoda banánů a škoda slepičí polévky.
Jitka Malinová
|
23. 3. 2006 15:31
Díky, takže jen vyvařit kořenovou zeleninu, no to musím zkusit.
Tereza Jarčušková
|
23. 3. 2006 15:27
Zväzok zeleniny je taký, aký by ste dali do bežného vývaru, zo 3 mrkvy, 2 petržleny, kúsok karelábu a zeleru...Tú uvarenú zeleninu po precedení polievky použite inak, niekto má rád len tak ju zjesť, alebo použite na iný účel - do zeleninových fašírok, do rizota, k mäsu... podľa vlastnej chuti. Ja viem ,že je to divný recept, aj mne sa taký zdal, keď som ho prvýkrát čítala. Ani som nemala chuť ho vyskúšať. Ale dcéra rozhodla, že ho raz vyskúšame na Vianoce a boli sme prekvapení. Keď som mala okrúhle narodeniny, uvarili sme tú polievku znova a kolegyniam veľmi chutila. Vyzerá to v tanieri dobre aj to chutí : )))
Jitka Malinová
|
23. 3. 2006 14:46
Nevím, co je svazek polévkové zeleniny :-( a co s ní potom, když se přecedí.
Jaroslava Oumarová
|
23. 3. 2006 14:14
Další bomba od Terezky, ukládám:-))
Zdena z JM
|
23. 3. 2006 14:07
Toto je tak divný recept,že asi neodolám a vyzkouším ho.Ale jen jednu porci.Moc nevěřím tomu,že s to bude dát jíst.