Slané palačinky

moje hodnocení:

3,9

hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Palačinky:
    • 4
      ks vejce
    • 0,3
      l voda
    • 0,3
      l mléko
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • majoránka
  • Náplň:
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g šunka
    • 200
      g žampiony
    • 1
      ks hermelín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Příprava těsta: celá vajíčka se metlou rozmíchají s vodou a mlékem solí, majoránkou, nebo jiným zeleným kořením dle chuti, postupně se přimíchá hladká mouka smíchaná s práškem do pečiva. Těsto se nechá asi čtvrt až půl hodiny odpočinout a poté se z něj smaží na rostlinném oleji palačinky.
2
Příprava náplně: na jemno nakrájená cibule se opeče na rostlinném oleji, poté se přidají žampiony, které se orestují, vše se zasype šunkou. Po chvilce se přidá rozkrájený hermelín, a než je uplně rozpuštěný, směs se rozdělí na palačinky, které se přeloží napůl a ihned podávají. Nejlépe se zeleninovým salátem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • JT
    JT |

    28. 10. 2015 12:08

    palačinky naprosto vynikající. naplnila jsem pouze šunkou a sýrem (eidem, hermelín nebo niva) a fakt luxusní!!! <3 <3 <3

  • Lucyluc
    Lucyluc |

    3. 10. 2015 17:58

    Moc dobre :-) ze zacatku jsem mela pochybnosti, jak bylo testo ridke, ale pohoda. Jenom jsem nedelala palacinky na oleji, ale na masle. Byla jsem pochvalena ;-)

  • mnk
    mnk |

    17. 7. 2014 23:13

    Další tupá Blbka...

  • mnk
    mnk |

    17. 7. 2014 23:12

    Blbko neotravuj...

  • Zapletalka
    Zapletalka |

    7. 12. 2013 13:40

    Výborné, lehounké, tenoučké palačinky, které se skvěle smažily. Dělala jsem je na teflonové pánvi skoro bez tuku a plnila špenátem a sýrem.

  • Zapletalka
    Zapletalka |

    7. 12. 2013 13:40

    Výborné, lehounké, tenoučké palačinky, které se skvěle smažily. Dělala jsem je na teflonové pánvi skoro bez tuku a plnila špenátem a sýrem.

  • Ivona
    Ivona |

    7. 12. 2013 13:28

    Palačinky jsem dělala přesně podle návodu a opravdu i když bylo řídké, palačinky se smažily skvěle a byly krásně tenoučké.

  • Berýšek
    Berýšek |

    4. 9. 2013 15:25

    A vy jste ten recept vyzkoušela? Na 1/2 litru tekutiny toto množství mouky úplně stačí, nedejte se zmást tím, že vypadá řídké. Když se začne smažit, udělají se krásné tenké palačinky. Hlavně nepřidávat mouku, místo palačinek pak budou těžké tvrdé placky.

  • Stefanie123123
    Stefanie123123 |

    27. 8. 2013 10:26

    Tento recept je špatně napsan mouky je tam malo no proste nekdo to spatne napsal to znamena ze by to mel co nejdriv opravit recept je hrozny.:(

  • myslenka18
    myslenka18 |

    10. 7. 2013 13:04

    vubec mi to nechutnalo! musela jsem přidat do těsta ještě dost mouky, aby nebylo tolik řídké

  • Polinka
    Polinka |

    5. 7. 2011 12:51

    Výboré, jednoduché. Z receptu jsem si vzala těsto, naplnila ho špenátem s vajíčkem, pokladla slaninkou, zabalila, posypala sýrem a ml. paprikou a zapekla. Mňam!

  • Bolletta
    Bolletta |

    19. 3. 2011 12:15

    Výborné. Jako začátečník v kuchyni jsem se držela přesně receptu, a i když mě děsilo množství vody, dopadlo to skvěle :-)

  • niobe nightingale
    niobe nightingale |

    6. 8. 2009 12:24

    Dělala jsem palačinky dneska k obědu akorát s menšíma úpravama - náplň byla z kuřecího masa a nějaké zeleniny ze zahrádky. Nakonec jsem palačinky položila do vymaštěného pekáčku, zasypala sýrem a chvilku zapekla - nikdo si nestěžoval, ba dokonce naopak pěli chválu :)

  • Dana Vorlová
    Dana Vorlová |

    5. 8. 2009 21:29

    Vynikající !

  • Lu
    Lu |

    14. 1. 2008 18:41

    Moc dobré, ale té náplně by mohlo být víc.

  • Anděla Sobotková
    Anděla Sobotková |

    22. 7. 2007 19:35

    Děkuji za inspiraci. Neměla jsem po ruce žampiony, ani Hermelín. Postačila Niva, kterou jsem jen vložila do horkých palačinek, zatočila je, sama se pěkně roztavila.Ale nápad s osmaženou cibulkou fakt super.