Savarin

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Droždí rozmícháme ve vlahém mléce a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, oba druhy cukru, špetku soli, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Vložíme do vymazané věncové (nebo bábovkové formy), necháme na teplém místě vykynout. Pečeme při 190 °C cca 40 minut.
2
**
3
Poleva:** všechny suroviny na polevu smícháme a přivedeme k varu. Polevu přelijeme do nádoby (tak velké, aby se do ní celý upečený korpus vešel).
4
Ještě teplý upečený savarin vyklopíme z formy a obráceně (dnem vzhůru) ponoříme do polevy. Když nasaje všechnu polevu, obrátíme ho, položíme na tác a můžeme ozdobit ovocem.

Komentáře k receptu

  • ilis ilis
    ilis ilis |

    18. 2. 2009 20:55

    Upeču,vyfotim a rada pošlu :))

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    18. 2. 2009 19:59

    Upečte, vyfoťte a pošlete ;-)

  • lenka galvasová
    lenka galvasová |

    18. 2. 2009 19:57

    nechtělo by to nějaké foto?

Další doporučené recepty: