Rybí klopsy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g rybí file
    • 75
      g uzená slanina
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks pečivo starší rohlíky nebo žemle
    • 1
      ks vejce
    • petrželová nať
    • sůl
    • pepř mletý
    • citronová šťáva
    • 1
      ks rajče
    • olej
    • hladká mouka na obalení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Filé spolu se slaninou a cibulí umeleme, přidáme namočené a vymačkané rohlíky, vejce, osolíme, ochutíme trochou šťávy.
2
Dobře promícháme, formujeme kuličky (asi 3 cm průměr), které obalíme v hladké mouce a ve vařící osolené vodě asi 10 minut na slabém plameni povaříme.
3
3 lžíce mouky opražíme na trošce oleje, zalejeme vodou, ve které se vařily klopsy, a povaříme na hladkou omáčku. Osolíme, opepříme, dochutíme citronovou šťávou, vložíme na malé kostky nakrájené rajče a 5 minut povaříme. Potom vložíme uvařené klopsy a v omáčce je prohřejeme.
4
Podáváme s knedlíkem. Kdo má rád, nemusí slaninu a cibuli mlít, ale může je nadrobno nakrájet a tak vmíchat k filé.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    6. 2. 2006 07:23

    Lepšie sa melie mrazené, trocha povolené, aby ste ho mohli do mlynčeka narezať. Vo vode sa nerozpadne, zabraňuje tomu aj to obalenie v múke a varte na slabom plameni, len aby to pomaly vrelo.

  • marie krejzarova
    marie krejzarova |

    3. 2. 2006 16:23

    To file se nechá trochu povolit nebo tak mražené se mele?Aještě,nerozpadne se to ve vodě?

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    3. 2. 2006 10:41

    Bezva a předložím to synovcům s tvrzením ,že to není ryba!!:-))Tu nemusí.