Řeznický guláš

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřové maso plec, krkovička nebo libový bůček
    • kuřecí játra
    • 500
      g vepřová játra jazyk, srdce, ledvinky, slezina
    • 3
      ks cibule
    • paprika - sladká 1-2 lžíce
    • 4
      lžíce sádlo
    • 0,5
      lžička chilli nebo pálivé papriky
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 0,5
      ks pepř mletý
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • 5
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso i droby pokrájíme na kousky, jazyk spaříme a povrch sloupneme. Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, promícháme a smažíme tak dlouho, než se šťáva, kterou maso pustí, neodpaří.
2
Poté vmícháme papriku, pepř a kmín, opět promícháme, aby se paprika rozpustila, zalijeme vodou (nebo masovým vývarem a za častého míchání dusíme téměř doměkka. Guláš zahustíme jíškou a maso za stálého míchání dovaříme. Nakonec vše dochutíme prolisovaným česnekem a kořením.
3
Podáváme s kynutými knedlíky nebo čerstvým pečivem.
Zařazení: Maso Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.