Rajčatový krém a slané muffiny

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Polévka:
    • olivový olej
    • 1
      ks cibule menší
    • 400
      g rajčata oloupaná
    • 2
      stroužek česnek (1-2 stroužky)
    • zeleninový vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • bazalka čerstvá
  • Muffiny:
    • 50
      g pancetta
    • 1
      lžíce sušená rajčata
    • 70
      g parmazán
    • 125
      ml mléko
    • 1
      ks vejce
    • 30
      g máslo
    • 125
      g hladká mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      hrst bazalka nasekaná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji orestujte najemno nasekanou cibuli, přidejte nakrájená loupaná rajčata a prolisovaný česnek a asi 5 minut povařte. Rozmixujte tyčovým mixérem. Podle potřeby nařeďte vodou nebo vývarem. Dochuťte solí, pepřem a čerstvou bazalkou.
2
Troubu předehřejte na 180 °C. Pancettu a sušená rajčata nakrájejte najemno, parmazán nastrouhejte.
3
V míse zašlehejte do mléka vejce a rozpuštěné máslo, přidejte mouku s práškem do pečiva, sýr, pancettu a rajčata, dochuťte solí a pepřem. Můžete přidat i nasekanou bazalku. Těstem naplňte vymazané formičky na muffiny nebo papírové košíčky a pečte asi 20 minut.

Komentáře k receptu

  • Jarka
    Jarka |

    8. 1. 2016 18:26

    to musí být velmi chutné, zkusím.