Rajčatová polévka s bazalkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks pórek
    • 2
      ks šalotka
    • 1
      ks cibule menší
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      plechovka rajčata oloupaná krájená
    • 1,5
      l drůbeží vývar
    • olivový olej na vaření
    • bazalka lístky na ozdobu
    • panenský olivový olej na dochucení
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájenou mrkev, pórek, šalotku, cibuli a česnek zalijeme olivovým olejem na smažení a na mírném plamení smažíme asi 15 minut. Přidáme konzervovaná nakrájená rajčata a dusíme dalších 10-15 minut. Zalijeme polovinou vývaru, přidáme nasekanou bazalku a necháme 10-15 minut povařit.
2
Ručním mixérem rozmixujeme najemno, přidáme zbývající vývar a dochutíme solí a čersvě umletým pepřem. Podáváme tak, že zakapeme panenským olivovým olejem a ozdobíme čerstvými lístky bazalky.

Komentáře k receptu

  • Natalka Vax
    Natalka Vax |

    20. 4. 2010 13:24

    Urcite je vyborna s trouchou zakysane smetany, my ale pri podavani davame 2-3 lzicky koziho jemneho syru - uzasna kombinace s polevkou!

  • Miroslav Toman
    Miroslav Toman |

    18. 2. 2007 11:52

    Doporučuji zjemnit smetanou.Sice nebude tak zdravá,ale chuť je jemnější.

  • kristýna dobešová
    kristýna dobešová |

    3. 9. 2006 15:25

    Moc nám chutnala. A navíc je jistě zdravá. Hodí se i pro malé děti. Budeme si vařit.

  • Dana Hrázská
    Dana Hrázská |

    7. 12. 2004 08:34

    Jedla jsem ji aje fakt moc moc dobrá. Doporučuji všem.