Pomerančová žebírka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg vepřová žebírka
    • olej
    • alobal
    • sůl
  • Marináda
    • pomerančová šťáva z jednoho pomeranče
    • 1
      lžička pomerančová kůra
    • 2
      lžíce med
    • 5
      stroužek česnek 4 -
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • 2
      lžíce zázvor strouhaný
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z uvedených ingrediencí umícháme v misce marinádu, kterou potřeme vepřová žebírka, nakrájená na potřebnou velikost. Žebírka necháme v chladu marinovat nejlépe přes noc. Marinovaná žebírka dáme do olejem vymazaného pekáče, mírně osolíme, zakryjeme pevně alobalem a dáme do předehřáté trouby péct na cca 30 minut. Pak alobal sundáme (pozor na páru!) a zkontrolujeme, zda není potřeba podlít. Pokud ano, podlijeme, opět pekáč uzavřeme a pečeme dalších cca 20 minut. Poté odklopíme, dle potřeby podlijeme vodou nebo vývarem a dopečeme dozlatova.
2
Podáváme s bramborem nebo čerstvým pečivem a čerstvou zeleninou nebo salátem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hrdinová
    Hrdinová |

    12. 12. 2016 21:16

    Výborné!Děkuji za recept.

  • Alice Soukalová
    Alice Soukalová |

    6. 4. 2016 15:22

    Vynikajici :-* také si myslím, že marinádu budu aplikovat i na jiné druhy masa.

  • Broňa
    Broňa |

    5. 10. 2014 18:56

    To není recept ale afrodisiakum. :-*

  • Monika
    Monika |

    20. 2. 2014 14:53

    Výborný recept! Myslím, že marináda bude skvělá i na jiné maso než žebírka a už se těším až to vyzkoušíme, a třeba už i na zahradním grilu. Chválím a doporučuji.