Poctivá vylepšená česnečka

moje hodnocení:

3,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks brambory 4-5
    • 5
      stroužek česnek
    • pepř celý
    • drcený kmín
    • 1
      ks cibule
    • saturejka nebo oregáno
    • olej
    • sůl
    • sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme a vaříme ve vodě nakrájené na malé kostičky. Do vody přidáme sůl, cca 5 kuliček černého pepře a lžičku drceného kmínu. Zatímco necháme brambory společně s vodou vařit, rozpálíme malé množství tuku na pánvi a orestujeme do zlatova tlustší na kolečka nakrájenou cibuli. Po dovaření (brambory je lepší nechat víc provařit, aby byly měkčí) si připravíme do hlubokých talířů propasírovaný česnek - množství dle chuti. Brambory rozmačkáme a dolejeme vyvařenou vodou. Na vrch zdobíme lístky saturejky nebo bazalkou. Dále můžeme přidat opečenou houstičku nebo nastrouhaný eidam.

Komentáře k receptu

  • Milan Daniel
    Milan Daniel |

    13. 5. 2010 18:57

    No jo. Ale co s tou orestovanou cibulí? Někam se nám zatoulala...

  • Marie Bartošová
    Marie Bartošová |

    15. 12. 2008 20:55

    zajimave, priste urcite vyzkousim timto vylepsit :)

  • Kamil Krybus
    Kamil Krybus |

    3. 12. 2008 20:26

    Doporučuji před asi 5 min. před dokončením vložit asi 50 g na čtverečky nakrájené šunky a a stejně nakrájené vejce na tvrdo.