• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Pikantní okurky
    Napište svůj komentář k receptu

    Pikantní okurky

    autor: Hana Lorencová
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Pikantní okurky
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Na dno sklenice
      • 5
        ks pepř celý
      • 6
        ks nové koření
      • 2
        ks bobkový list
      • skořice
      • mrkev
      • 3
        cibule
      • kopr
      • 0,50
        lžička hořčičné semínko
      • feferonka kolečko
    • Nálev
      • 350
        g cukr
      • 150
        g sůl
      • deko
      • voda 3 a 3/4 l
      • ocet 1 a 1/4 l
      • 50
        ks sacharín

    Postup přípravy receptu

    1
    Přísady na nálev rozvaříme, přidáme celé Deko, vlažné nalijeme do sklenic na okurky. Zavařujeme 20 minut na 80°C.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Okurky

    Okurky

    Plněné okurky

    Plněné okurky

    Sterilované okurky

    Sterilované okurky

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Marie L.
      Marie L. | 1. 8. 2006 14:43

      Tento nálev dělám běžně, ale z poloviční dávky. Ono je opravdu celkem 5 l tekutiny a na to nemám příslušně vlikou nádobu.Do horkého nálevu vkládám okurky nechám prohřát na teplotu těsně před varem, pak je naskládám do horkých sklenic, včetně kopru, zaliji horkým nálevem až po okraj a zavíčkuji. Už nesteriluji.Je to velice rychlé zavařování, okurky jsou křupavé a nekazí se.

    • Jarda
      Jarda | 1. 8. 2006 10:49

      p. Lorencová díky za stručný a jasný recept (já ho pochopil na první pokus)

    • Hana Lorencová
      Hana Lorencová | 29. 7. 2006 09:48

      Čemu v tomto receptu konkrétně nerozumíte? Zapomněla jsem uvést čím nálev do sklenic nalít?

    • emma
      emma | 28. 7. 2006 21:16

      vy máte všechno tak divně popsané,paní Lorencová

    • Magda
      Magda | 12. 7. 2006 11:06

      Jak píše autor v komentáři tři a třičtvrtě litru.

    • Ivana Přikrylová
      Ivana Přikrylová | 11. 7. 2006 17:23

      Taky z toho nejsem moc moudrá 4/4 je podle mě celý litr, to znamená 3 4/4 l vody je tedy celkem 4 l ?

    • Hana Lorencová
      Hana Lorencová | 11. 7. 2006 15:53

      V receptu je množství vody chybně uvedeno, správně: 3 3/4 l (tři litry a tři čtvrtě).

    • Alice Gabrielová
      Alice Gabrielová | 11. 7. 2006 14:14

      Prosím upřesnit - kolik té vody do nálevu? Děkuji !

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
    Přílohy Zavařování Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr DeKo Feferonka Hořčičné semínko Kopr Mrkev Nové koření Ocet Pepř celý Sacharín Skořice Sůl Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Guláš s paprikami

    Guláš s paprikami

    Vanilkový koktejl

    Vanilkový koktejl

    Výborné špízy

    Výborné špízy

    Výborné ananasové řezy

    Výborné ananasové řezy

    Fazolková polévka

    Fazolková polévka

    "Péřová" bublanina

    "Péřová" bublanina

    Rychlá ovocná buchta - koláč

    Rychlá ovocná buchta - koláč

    Melounový nanuk

    Melounový nanuk

    Kuřecí směs se zeleninou

    Kuřecí směs se zeleninou

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    45 minut
    Španělský ptáček s rýží

    Španělský ptáček s rýží

    36 minut
    Placičky z bílých fazolí

    Placičky z bílých fazolí

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    40 minut
    Tvarohové knedlíky s jahodami

    Tvarohové knedlíky s jahodami

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    40 minut
    Buchtičky se šodó

    Buchtičky se šodó

    Poslední sledované recepty

    38
    Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
    Bublanina, která dlouho…
    35
    Palačinky
    Palačinky
    29
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    24
    Bramboráky
    Bramboráky
    22
    Staročeský domácí chléb
    Staročeský domácí chléb

    Zajímavé články

    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem zahájí grilovací sezónu!
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem…
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději bez královny
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději…
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s vařenými vejci!
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s…
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král komiků byl velký gurmán
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král…

    Sledujte nás

    AHA.cz Hvězda Ulice Jarka Obermaierová: Problémy s ALKOHOLEM!

    Hvězda Ulice Jarka Obermaierová: Problémy s ALKOHOLEM!

    AHA.cz Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    AHA.cz Nedělní Aha! 11.4.2021

    Nedělní Aha! 11.4.2021

    Dáma.cz 6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    Dáma.cz 5 nejkrutějších znamení zvěrokruhu: Nepatří mezi ně také váš partner?

    5 nejkrutějších znamení zvěrokruhu: Nepatří mezi ně také váš partner?

    Ženy.cz Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Maminka.cz Na návštěvě u Jitky Boho. Podívejte se, jak s dcerkou bydlí a bez čeho se neobejde

    Na návštěvě u Jitky Boho. Podívejte se, jak s dcerkou bydlí a bez čeho se neobejde

    Reflex.cz Poprava ministra Petříčka ČSSD v ničem nepomůže, jen posílí pročínskou kliku v Česku

    Poprava ministra Petříčka ČSSD v ničem nepomůže, jen posílí pročínskou kliku v Česku

    E15.cz Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Abecedazahrady Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    • Recepty.cz
    • Pikantní okurky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí