Pečené maso s očima

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: jariss

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks vepřový bůček krkovička nebo plec (cca 1 kg o hraně +- 15x15 cm)
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      ks cibule 1-2 střední
    • 2
      ks párky máme-li pálivou klobásu, tak použijeme
    • 0,5
      lžička paprika - sladká
    • 0,5
      lžička kmín celý
    • sůl
    • pepř mletý
    • voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Námi použité maso řádně omyjeme, osušíme. V následujícím kroku maso po vláknech uprostřed skrz prokrojíme dlouhým nožem. Do utvořených otvorů vsuneme párky, nebo klobásky. Doporučuji párky, nebo klobásky nejdříve nechat zmrznout. Nyní nám maso na pohled připomíná potápěčské brýle ze kterých jen mžourají očička. Pokud použijeme bůček s kůží, nezapomeneme ji ostrým nožem před pečením kůží vzhůru nakrájet na malé kostičky.
2
Do pekáčku nakrájíme cibuli na půlkolečka. Celý kus masa řádně opaprikujeme a očesnekujeme prolisovaným česnekem. Maso uložíme na cibulovou podestýlku, lehce osolíme, okmínujeme a opepříme dle vlastní chuti. Nesmíme zapomenout maso podlít vodou a hurá do tepla.
3
Pečeme ve vyhřáté troubě za občasného polévání výpekem 45 minut.
4
Po upečení nakrájíme na plátky a podáváme s knedlíky se zelím či špenátem, bramborem, nebo bramborovou kaší.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: