Patizony jako okurky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Kecinka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • patizony
    • mrkev
    • cibule
    • kopr
    • pepř mletý kuličky
    • nové koření
    • hořčičné semínko
    • bobkový list ...atd. jak kdo má rád
    • česnek (lze také)
    • chilli
    • paprika
    • křen
  • Nálev na 1 litr vody
    • 46
      g sůl
    • 166
      g cukr
    • 0,4
      l ocet

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z vody, soli, cukru a octu svaříme nálev a necháme vychladit.
2
Patizony oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na dno 0,7 l skleničky dáme, jeden bobkový list, 4 kuličky pepře a 4 kuličky nového koření, kopr, 4 kolečka mrkve, kolečka cibule a dle fantazie třeba křen, česnek...
3
Nasypeme do poloviny patizony a znovu dáme kolečka mrkve, cibule, křenu česneku a přidáme patizony.
4
Nakonec zalejeme nálevem a sterilneme.
5
Kdo si nechce hrát s prokládáním, může patizony promíchat s mrkví, cibulí, paprikou... a pak jen nasypat do skleničky. Sterilujeme jako okurky.

Komentáře k receptu

  • Iveta Janatová
    Iveta Janatová |

    12. 9. 2008 07:49

    Tak patizony jsou vynikající naložené, doporučuji.