Paprikové přírodní řízky - minutka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřové maso : kotleta, krkovice, panenka...
    • sůl
    • mletá paprika sladká nebo pálivá, dle chuti
    • hladká mouka na obalení
    • olej na smažení
    • 300
      g paprika - bílá nebo červená, žlutá... (případně barevně namíchaná)
    • sojová omáčka nebo worcestrová (případně koření dle chuti)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na plátky (medailonky), které mírně naklepeme, po stranách nařízneme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, poprášíme paprikou z obou stran dle chuti (sladká nebo pálivá) a obalíme v mouce. Na rozpáleném oleji smažíme z obou stran dozlatova, poté vyjmeme, uložíme v teple a do výpeku dáme zprudka a za občasného promíchání osmažit na nudličky pokrájenou papriku dozlatova, ale na skus. Ke konci ji ochutíme sojovou omáčkou, solí nebo kořením dle chuti.
2
Podáváme ihned, s bramborovou přílohou nebo čerstvým pečivem.
3
Použít můžeme i kuřecí řízky, které zešikma pokrájíme na menší medailonky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.