Paprikové vepřenky

moje hodnocení:

3,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřové maso
    • 8
      lžíce mléko 6-8
    • žemle
    • vejce
    • mletá paprika
    • sůl
    • pepř mletý
    • cibule
    • hořčice
    • tmavý chléb
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso opláchneme, nakrájíme na kousky a umeleme spolu s v mléce namočenou a vymačkanou žemlí. Směs smícháme s vejcem, solí, pepřem a paprikou. Z hmoty děláme navlhčenýma rukama malé placičky a po obou stranách je dozlatova opékáme v rozehřátém tuku.
2
Vepřenky podáváme na krajíčcích chleba potřených hořčicí a sypeme jemně nakrájenou cibilí.
Zařazení: Maso Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    2. 6. 2011 19:20

    ...tak,tak ;-) :-P ...

  • Anonym
    Anonym |

    11. 12. 2005 12:03

    Dle mého názoru jde o velice chutné jídlo. Dá se jíst i s vařeným bramborem, hořčicí (nejlepší je plnotučná) a cibulí. Kdo má rád trochu ostřejší pokrmy ať použije pálivou papriku. Děkuji za dobrý recept