Paella mixta

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: guanche

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      ks zelená paprika
    • 2
      stroužek česnek
    • cibule Půlka
    • 150
      g vepřové maso
    • 150
      g kuřecí maso
    • 150
      g rybí maso file
    • 6
      ks krevety Neloupané
    • 6
      ks mušle
  • Na osobu
    • 1
      hrst rýže
    • 1
      špetka šafrán (Může nahradit potravinářské barvivo)
    • rybí vývar
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvi osmahneme na drobné kostičky nakrájené papriky, cibulku a česnek. Přidáme na kostičky nakrájené maso a lehce orestujeme. Poté (pro dvě osoby) přidáme dvě hrsti rýže, také lehce orestujeme a zalijeme rybím vývarem (centimetr pod okraj pánve). Přidáme rybí filé, osolíme, opepříme, přidáme šafrán, aby rýže byla pěkně žlutá a vaříme, než rýže nabobtná. (Důležité je mít pánev takovou, aby se mohla dát do trouby).
2
Poté naskládáme na povrch krevety a mušle a dáme do trouby na 180 °C (dobré je pánev zakrýt alobalem). Nechá se v troubě prakticky do vyvaření vývaru, ale nenechat ji úplně vyschnout. Po vyjmutí se pokape citronovou šťávou a je to vážně báječné.
3
K pití doporučuji dobré suché bílé víno.

Komentáře k receptu

  • klarka
    klarka |

    8. 1. 2013 23:57

    Je to vyborny a doporucuji.

  • Viki
    Viki |

    6. 5. 2011 10:07

    Já bych zas nedávala kurkumu... To je úplně jiné koření, tedy úplně jiná chuť... Šarfán lze koupit v Kauflandu..

  • jana pad
    jana pad |

    31. 8. 2007 14:14

    a jak se dela rybi vyvar?:

  • Alv
    Alv |

    3. 8. 2007 11:00

    Potravinářské barvivo bych nedával. Pokud nemáte šafrán, použijte kurkumu.