Ohnivá roláda

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: lit1

Suroviny

Vložit do nákupu
    • cibule
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      ks zelená paprika
    • 150
      g vepřové maso
    • sůl
    • pepř mletý
    • kečup - jemný
    • 2
      lžička grilovací koření
    • 2
      plátek slanina
    • paprika - sladká trochu
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 400
      ml hovězí vývar či z kostky
    • 100
      ml zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme kečupem. Pak posypeme přípravkem Steak, na řízky dáme plátek slaniny. Cibuli překrojíme napůl a nakrájíme na jemné plátky, papriky na slabší proužky, rozdělíme na plátky masa. Řízky zabalíme a pevně převážeme nití. Roládky posypeme mletou paprikou (dostanou pěknou barvu) a zprudka je opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Pak je podlijeme hovězím vývarem a pod poklicí je asi 30 minut dusíme. Šťávu zjemníme smetanou. Přidáme čerstvě mletý pepř a ještě chvíli povaříme. Nakonec omáčku zahustíme tmavou jíškou. Dochutíme solí a pepřem.
2
Příloha: výborné je s rýží, ale mohou být i hranolky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.