Prvním krokem vrhneme fazole do mísy a zalijeme dostatečným množstvím vody. K fazolím rozdrobíme hovězí bujon a lehce zastříkneme tabascem. Můžeme... více o Fazolačka s amoletou
V hrnci na několika kapkách oleje zkaramelizujeme krystalový cukr, na cukr vložíme cibule rozkrájené na čtvrtky, promícháme a přidáme rajčatový... více o Krůtí ragú se zeleninou
Špagety uvaříme a scedíme. Na drobno nakrájený pórek orestujeme na olivovém oleji, odstavíme ze sporáku. Přidáme špagety a bílý jogurt, nakonec... více o Jogurtové špagety s pórkem
Jablka oloupeme, nakrájíme každé na 4 díly a dáme do okyselené vody, aby nezhnědly. Utřeme máslo s cukrem, přidáme vejce a vanilku a utřeme do pěny.... více o Bublanina s jablky
Játra opereme, odstraníme blány a nakrájíme na větší plátky (drůbeží necháme tak jak je koupíme), cibuli nakrájíme na hrubo jak hranolky. Všechen... více o Játra - super
Filé pokapeme citronem, osolíme a obalíme v mouce, potřeme rozetřeným čenekem a dáme do vymazaného pekáče. Nastrouhaný sýr smícháme s vejci, přidáme... více o Filé na česneku se sýrem
Všechny suroviny najednou dobře promícháme a těsto dáme do většího, vymazaného a vysypaného pekáče. Pečeme při 180 °C. dokud povrch nezrůžoví (pro... více o Makovec III.
Všechny suroviny smícháme v míse dohromady a vypracujeme z nich těsto a tvarujeme z něj šišky, které vaříme ve vodě. Vařené bramborové šišky posypeme... více o Bramborové šišky s mákem
Těstoviny uvaříme ve slané vodě obvyklým způsobem, já používám nejraději vřetena a nebo mašličky. Na pánev dám olej, kuřecí prsíčka pokrájíme na... více o Kuřecí pochoutka na těstoviny
Na vál nasypeme hladkou mouku, rozválíme si těsto klasicky na štrůdl, uprostřed placky vysypeme mírně strouhankou, na to plátky salámu, vyždímané... více o Masový štrůdl
Do tlakového hrnce nasypeme všechno dohromady (bez smetany), zalijeme vodou, až je maso potopené, osolíme, opepříme a dáme na mírném ohni vařit do... více o Svíčková pro lenochy
Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme 4 lžíce mouky a rozmícháme na hustou kaši. Přidáme špetku soli. Necháme 30 minut vzejít. Do velké mísy... více o Croissant
Ořechové těsto: smícháme všechny ingredience a rumu přidáme tolik, aby vzniklo lehce lepivé, ale dobře zpracovatelné těsto. Z něj potom děláme malé... více o Ořechovorumová vosí hnízda
Očištěnou krůtu osolíme, prsa a stehna prošpikujeme nudličkami slaniny a volátko, včetně kůže pod krkem naplníme nádivkou. Rohlíky nakrájíme na... více o Vánoční krůta
Nejprve si uděláme kvásek z mléka droždí a trochu cukru. Prosátou mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru špetku soli,... více o Vánočka našich babiček
Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky (používám mraženou - směs určenou pod svíčkovou) a osmažíme na másle. Přisypeme hladkou mouku a umícháme... více o Polévka rybí - štědrovečerní
Řízky naklepeme a dáme marinovat na 15-30 minut do acidofilního mléka. Strouhanku smícháme se strouhaným parmezánem. Předehřejeme troubu na nejvyšší... více o Pečené obalované řízky
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na oleji opečeme dozlatova. Přendáme na misku a přikryjeme talířem. Ve větším kastrolu opečeme... více o Vepřové kotlety v kyselém zelí
Připravíme směs z česneku, pepře, soli a dvou lžic oleje. Tím pomažeme rybky hlavně zevnitř a necháme uležet alespoň 12 hodin v ledničce. Nakrájíme... více o Babiččina ryba na pátek
Na pánvi osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme rajčata a na drobno česnek. Tak pět minut necháme vařit. Osolíme, opepříme a nalijeme na pekáč... více o Panenky St. Tropez
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek dle chuti, 2 lžičky plnotučné... více o Zapečená cuketa s mletým masem
Ustřihneme alobal ve tvaru A 4 nebo větší, podle velikosti banánů. Z alobalu utvoříme vaničku ve tvaru banánu (2x větší než banán, který tam budeme... více o Banánová bomba
Z droždí, trochy cukru, mléka a mouky připravíme kvásek. Utřeme máslo, zbylý cukr a žloutky. Přidáme k tomu vykynutý kvásek a ostatní suroviny a... více o Valašské frgále
Osmažíme cibulku, přidáme maso a dusíme do měkka. Pak přidáme cuketu nakrájenou na kostičky a mandle a necháme dusit. Přidáme rozinky, koření, dobře... více o Čína z cukety
Špenát uvaříme na mírném ohni. Posekáme. Polovinu sýra smícháme s tvarohem a vejci. Vmícháme mouku a špenát, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým... více o Špenátové noky
Olivy vypeckujeme a rozmixujeme společně s kapary, sardelkami a olejem. Opepříme. Mažeme na opečenou bagetu. Podáváme jako aperitiv nebo předkrm.... více o Olivová pasta (La Tapenade)
Náplň: špenát očistíme a několik minut povaříme. Scedíme, dobře vymačkáme a posekáme. Na rozehřátém olivovém oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli... více o Cannelloni se špenátem
Brambory oloupu, nakrájím na asi 0,5 cm silná kolečka a skládám na olejem vymazaný plech. Udelám jen 1 vrstvu a okořením solí, pepřem a grilovacím... více o Zapečené brambory s krabími tyčinkami
Sypké přísady v míse důkladně promícháme rukou. Vařečkou přimícháme žloutky, vodu a olej. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Nalejeme těsto na vymazaný a... více o Ostružinový koláč
Maso nakrájíme na nudličky a zprudka osmahneme na trošce oleje, přidáme na velké kostky nakrájenou cibuli, osolíme a opepříme. Jakmile maso pustí... více o Portugalský guláš
Bílky vyšleháme do pěny, přišleháme cukr, mouku a nakonec vmícháme celé oříšky. Dáme do předem vymazané a moukou vysypané formy na srnčí hřbet a dáme... více o Chrupinky II.
Na sádle osmažíme pokrájenou cibuli, přisypeme papriku a přilijeme studenou vodu. Poté přidáme na kostky nakrájené maso, oloupané a nakrájené brambory... více o Slovinský guláš
Brokolici krátce povaříme v osolené vodě, osušíme. Obalíme v trojobalu a na oleji usmažíme do zlatova. Usmaženou brokolici potřeme pastou z utřeného... více o Smažená brokolice
Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli na plátky, zasypeme ji moukou, necháme také osmahnout. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme, až je cibule... více o Francouzská cibulačka II.
Zelí překrájíme a dáme do misky, přidáme k němu nahrubo nastrouhaná jablka (neloupaná), nastrouhané mrkve a křen dle chuti, drobně pokrájenou cibuli.... více o Vitamínová bomba
Z masa nakrájíme medailonky, které zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Necháme v lednici alespoň 3 hodiny odležet. Pak nakrájíme... více o Kondelíkův špíz
Máslo třeme s cukrem a potom přidáme po jednom žloutky a třeme do pěny. Pak přimícháme strouhané oříšky střídavě s moukou a nakonec vmícháme tuhý sníh... více o Nedělní moučník
Plátky naklepeme a osolíme a opepříme. Poklademe je různou zeleninou podle barvy jak chceme mít mozaiku barevnou, zavineme a sepneme párátkem nebo... více o Vepřová mozaika
Do předem vymazané formy naskládáme jednotlivé vrstvy. Na dno položíme brambory nakrájené na plátky, na ně klademe vrstvu rajčat, cibule a strouhané... více o Bramborový nákyp
Žloutky, cukr, štávu a kůru z citronu třeme do pěny a potom přidáme hladkou mouku po částech, aby se hmota nesrazila. Nakonec vmícháme tuhý sníh ze 4... více o Opilý Izidor
Maso z kýty a jater pokrájíme na nudličky, dáme do misky a smícháme s rozšlehaným vejcem, škrobovou moučkou a pepřem. Uložíme asi na jednu hodinu do... více o Maso dvou barev
Jde o jídlo, které se dělalo na plzeňsku. Buchta, která se k tomu peče, se také podávala k vepřovému (na plzeňsku spíše hovězí) s mrkví. Množství,... více o Merenda
Sušené švestky vypeckujeme. Plátky anglické slaniny po délce rozpůlíme. Každou švestku obalíme slaninou a upevníme párátkem. Opékáme ze všech stran na... více o Chuťovky z divokého západu
Hrušky rozpůlíme a vyjmeme jádřince. Slaninu nakrájíme na kostičky, sýr na plátky. Hrušky vložíme do vymazané zapékací formy, rozdělíme na ně slaninu,... více o Pikantní zapékané hrušky
Rohlíky nakrájím na kolečka a rozmočím v menším množství mléka. Játra buď nakrájím na malé kostičky, nebo umelu. Cibuli nakrájím nadrobno a osmažím do... více o Játrová nádivka na pekáč
Tvrdší rajčata nakrájíme na silnější plátky, osolíme a obalíme v těstíčku z vejce, hladké mouky a česneku. Smažíme na pánvi do zlatova. Výborné k... více o Rajčata jinak
Z pomletých keksov, práškového cukru, kakaa, rumu a kávy urobíme polotuhú masu a odložíme ju na 30 minút do chladničky. Na doske posypanej práškovým... více o Kokosová roláda IV.
Z mlieka, žĺtka, Zlatého klasu a vanilkového cukru uvaríme puding a necháme ho vychladnúť. Počas chladenia občas premiešame. Zmäknutú Heru, práškový... více o Plnené Bebe keksy
Tvaroh a vajcia zmiešame, pridáme rozpustené maslo, soľ, mleté korenie a múku. Urobíme valček, z ktorého krájame menšie kúsky. Každý kúsok vytvarujeme... více o Krokety s tvarohom
Drevenú špajdľu na jednom konci zahrotíme a navliekame na ňu striedavo paradajky, na kocky nakrájaný syr, listy bazalky a šunku. Naplnenú špajdľu... více o Špízový šalát