Bublanina s jablky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks jablka větší
    • 200
      g máslo
    • 1
      šálek cukr krupice (1/4 l)
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžička vanilka
    • 1
      šálek hladká mouka
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 0,5
      hrnek rozinky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka oloupeme, nakrájíme každé na 4 díly a dáme do okyselené vody, aby nezhnědly. Utřeme máslo s cukrem, přidáme vejce a vanilku a utřeme do pěny. Do mouky vmícháme skořici a prášek do pečiva a pak vmícháme do utřené hmoty. Nakonec opatrně vmícháme rozinky. Těsto dáme do dortové, vymazané a vysypané formy (asi 23 cm v průměru). 10 čtvrtek jablek mírně vtlačíme (aby byly zároveň s těstem) do těsta kolem dokola a 2 čtvrtky dáme doprostřed. Pečeme v troubě na 175 °C přibližně 40 minut. Zkoušíme špejlí. Musí mít zlatavou barvu a okraje se musí oddělovat od formy. Vychladlé pocukrovat.

Komentáře k receptu

  • marie Novakova
    marie Novakova |

    8. 11. 2007 02:12

    Vyborne

  • Tamarka
    Tamarka |

    4. 7. 2007 10:45

    tak tuhle bublaninu sem dělala naposled ne že by se mně nepovedla vypadala nádherně ale chuťově samí máslo i po tom upečení to tam bylo cítit! Děti s manželem to sice snědli ale moc se neoblizovali.

  • Hedvika
    Hedvika |

    15. 2. 2007 22:54

    Zajímalo by mě,co z toho vznikne.Moc másla na malinko mouky,ani sníh se nedělá a 1 lžička prášku nevím,jestli takhle tučné těsto nakypří.A hodně cukru,možná s tím máslem nějak zkaramelizuje.Ale jistě je to vyzkoušené.A pěkná kalorická bomba..:-)))To tedy ano.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    15. 2. 2007 13:54

    A v čem ta tučnost spočívá??? To by mě zajímalo...

  • Petra
    Petra |

    15. 2. 2007 13:26

    Nevím, proč nezveřejnit, že je moučník velmi tučnný!

  • Petra
    Petra |

    15. 2. 2007 13:21

    POZOR, velmi tučné!!!!

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    16. 9. 2005 17:28

    Zajimave...jeste jsem s tak velke kusy jablka nepracovala, ale co nebylo muze byt:-))) Urcite vyzkousim, recept vypada dobre:-))