Vepřové kotlety v kyselém zelí

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kotlety s kostí
    • 1
      sklenice kysané zelí půlkilová
    • 1
      ks cibule větší
    • 3
      ks brambory
    • 100
      g anglická slanina
    • olej trochu, na opečení kotlet
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na oleji opečeme dozlatova. Přendáme na misku a přikryjeme talířem. Ve větším kastrolu opečeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, po chvíli přidáme nakrájenou cibuli a opečeme dozlatova. Kyselé zelí propláchneme vodou a přidáme do hrnce spolu s na kolečka nakrájenymi brambory, podusíme asi 5 minut. Poté přidáme kotlety a pod pokličkou dusíme dalších 15 minut. Dochutíme solí.
2
Podáváme teplé s chlebem, ovšem možné i s knedlíky.

Komentáře k receptu

  • Veronika
    Veronika |

    13. 2. 2011 12:04

    Cibulka se mě přichytla ale nespálila asi je to tím že sem recept dělala prvně a není mě hodně ještě nejsem tolit skušená ale jinak to bylo moc dobrý