Pečené obalované řízky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg kuřecí maso řízek
    • 0,3
      l kyselé mléko
    • 0,8
      hrnek strouhanka
    • 1
      šálek parmazán strouhaný, žádná sůl již není potřeba
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řízky naklepeme a dáme marinovat na 15-30 minut do acidofilního mléka. Strouhanku smícháme se strouhaným parmezánem. Předehřejeme troubu na nejvyšší možnou teplotu, vymažeme dobře (nejlépe plech) olejem a dáme do horké trouby prohřát olej (asi 2 minuty). Řízky obalíme ve strouhankové směsi, naskládáme na plech a každý řízek pokapeme 1 lžičkou oleje a dáme péci přibližně na 15 minut, aby byl obal řízku pěkně opečený.
2
Podáváme s bramborovou kaší, s brambory nebo jen s chlebem.
3
Pokud podávám jen s chlebem tady je předpis na namáčecí směs: 3 velké stroužky česneku utřít s 1/2 lžičkou soli, přidat 3 lžíce balzamového octa a 125 ml dobrého oleje. Vše dobře promíchat. Nalít do mističky a každý si po ukrojení, namočí kousek do této směsi.

Komentáře k receptu

  • Romana Žůrková
    Romana Žůrková |

    10. 1. 2006 12:12

    Opravdu výborný recept!! Rychlá příprava a všichni jsme si pochutnali. Chleba namočený ve směsi nemá chybu.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    16. 9. 2005 10:54

    Opraveno.

  • Jana Han
    Jana Han |

    15. 9. 2005 19:23

    Omlouvam se, pouzivam acidofilni mleko. Prosim kucharku on-line o opravu. Dekuji

  • Anonym
    Anonym |

    15. 9. 2005 18:10

    co si máme představit pod pojmem kyselé mléko, acidofilní, kefír, nebo nechat zkysat?

  • Milena
    Milena |

    15. 9. 2005 17:18

    ďakujem, tento recept som práve zháňala, to je telepatia, jedla som to kedysi u kamošky a bolo to skvelé, tento víkend budú rezne.