Vařené vychladlé brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a drobně pokrájíme. Zelí necháme okapat a pokrájíme na menší kousky. Vše... více o Pečené kuře s bramborovo-zelným salátem
Jogurt, povidla, vejce, cukr, rum a olej dáme do větší mísy a vše dobře promícháme. Do tekuté směsi přidáme mouku s kypřidlem a sodou a opět dobře... více o Jablečný povidlovník - mokrý koláč
Rýži osmahneme na másle nebo na oleji. Potom přidáme 2 hrnky vody, sůl, nové koření a kousek cibule, necháme 5 minut vařit a potom dojít pod pokličkou... více o Rizoto s Nori
1) Předehřejeme troubu na 160°C. Nakrájíme Heru na malé kousky. Do velké mísy přesejeme mouku, přidáme cukr, špetku soli, žloutek a kousky Hery. Těsto... více o Valentýnská srdíčka
1) Plátky roštěné důkladně naklepejte, osolte, potřete utřeným česnekem, pokapejte olejem a nechte (nejlépe přes noc) proležet. 2) Pak maso (včetně... více o Pastýřské řízky
Mandle spaříme, oloupeme, nasekáme a na troše másla opražíme. Rozpustíme čokoládu s máslem ve vodní lázni a přidáme oloupané mandle. Na alobal děláme... více o Kuličky z pražených mandlí
Hlívu očistíme, pokrájíme a propláchneme. Nakrájíme cibuli, na oleji zpěníme, přidáme gulášové koření, osolíme, promícháme, přidáme houby, zalijeme... více o Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky
1) Jablka si oloupeme a nastrouháme. Potom smícháme všechny ingredience dohromady. Pokud máte, můžete přidat ořechy, med nebo jogurt pro zjemnění. 2)... více o Jablečné muffiny I.
Těsto si rozdělíme na dvě části a rozválíme na dvě stejně velké placky. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájené žampiony.... více o Párkový závin se sýrem
Cibuli nakrájíme najemno, osmahneme. Až cibule změkne, přidáme kari, zamícháme a přilijeme smetanu. Když je smetana prohřátá, přidá se nadrobený bujón... více o Smetanová kari omáčka
1. Suroviny na tmavé těsto spojíme dohromady, uděláme tužší těsto. Dáme na chvíli do ledničky. 2. Než se těsto vychladí, vytvoříme si tvarohovou hmotu... více o Tvarohový koláč líné ženy
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a přidáme bylinky. Na oleji osmažíme cibuli, na proužky nakrájenou mrkev, česnek, přidáme maso a... více o Kuřecí maso na houbách se smetanou
Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků ušleháme sníh (doporučuji přidat malinkou špetku soli). Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej,... více o Skořicovobílé pohlazení
Příprava piškotu: Z oddělených žloutků a cukru vyšlehejte hustou pěnu a lžící po malých dávkách přidávejte vodu. Dále zašlehejte opatrně tekuté... více o Kinder mléčný řez
1. Předehřejte si troubu na 180°C. Ze 12 bílků s práškem do pečiva ušlehejte tuhý sníh a postupně přidejte krupicový a vanilkový cukr. Vmíchejte mouku... více o Andělský dort
1. Čokoládu a máslo dejte do žáruvzdorné mísy a posaďte ji na rendlík s vroucí vodou. Dbejte ovšem, aby se voda nedotýkala dna mísy. Míchejte, dokud... více o Americká krása - Sundae
Den předem nebo alespoň 4 hodiny před vařením si namočíme fazole. Můžeme obě barvy máčet spolu, ničemu to neškodí. Nakrájíme si slaninku, klobásky,... více o Fazolová polévka pana dirigenta
Omyjeme jablka, pomocí vykrajovače vyřízneme jádřinec, v místě poškození dužiny pokapeme citronovou šťávou. Do vzniklých děr vložíme kostičku čokolády... více o Sladká jablka
Samotná příprava je poměrně jednoduchá, ale musíte si dát hodně záležet na hygieně. Pečlivě si omyjte ruce teplou vodou, mýdlem (nejlépe... více o Jerky - sušené maso
Najemno si nakrájíme cibuli, šunku, sýr i papriku. Fazole slijeme a dáme do misky. Přidáme pokrájenou zeleninu, sůl, pepř a lehce promícháme. Nakonec... více o Salát z červených fazolí
Okurku oloupeme. Jablko, okurku a sýr nakrájíme na malé kostičky. Jemně osolíme a opepříme a smícháme s bílým jogurtem. Dobrou chuť! V horkých letních... více o Letní svěží salát
Všechny ingredience smícháme dohromady. Vymíchané těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáče. Pečeme 15 minut na 150 stupňů a potom přidáme na... více o Buchta z Podmáslí
Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále. Musí být co nejtenčí. Potřeme kečupem. Poklademe plátky salámu vedle sebe, nejprve šunkový, na něj... více o Kukis
Nakrájíme cibuli najemno. Dále si nakrájíme česnek na plátky. Kuřecí prsa obalíme v kari koření. Na pánvi odlejeme trochou vody, asi 1 dcl. Až se voda... více o Kuře ála Benny
Troubu předehřejeme na 160°C. Máslo, cukr a sirup (med) smícháme, dokud nevznikne měkká a krémová směs. Vmícháme mouku, vanilkový extrakt a čokoládové... více o Měkké sušenky s čokoládou
Žloutky vyšleháme s cukrem dohladka a postupně a pomalu přidáme olej, potom vodu. Přisypeme mouku, kypřící prášek, kakao a vyšleháme. Lehce vmícháme... více o Nutelový dort II.
Troubu předehřejeme na 180°C. Smícháme mouku, kakao, cukr, sodu a sůl. Žloutky ušleháme s vodou a olejem a postupně přisypeme suchou směs a mícháme,... více o Čokoládový košíček s čokoládovou omáčkou
Na sádle zpěníme hrubě pokrájenou cibuli, přidáme maso pokrájené na kostky, opečeme je, přidáme na kostky nakrájenou zeleninu, osolíme, okořeníme,... více o Chorvatské rizoto
Všechny suroviny smícháme buď na vále nebo ve velké míse a zpracováváme tak, aby vzniklo trochu tužší těsto, které se nebude lepit. Necháme ho kynout... více o Pita chléb
Opereme rýži, vložíme do hrnce s vodou a špetkou soli, na prudkém ohni přivedeme k varu, poté snížíme plamen na minimum a vaříme, dokud se voda... více o Rýžový nákyp s broskvemi
1. Uvaříme cuketu na kostky společně s bramborami na kostky v jednom hrnci v osolené vodě. 2. Přidáme smetanu ke šlehání a necháme řádně provařit,... více o Lahodná cuketačka
Jáhly spaříme alespoň dvakrát, aby ztratily hořkou chuť. Zalijeme částí mléka a na mírném ohni pozvolna za stálého míchání vaříme, dokud jáhly... více o Jáhly se skořicí
V míse uhněteme z tvarohu, osolené mouky a žloutků těsto, ze kterého utvoříme váleček. Nakrájíme ho na plátky, dlaní je rozmáčkneme a na každý kus... více o Tvarohové plněné knedlíky - rychlé a snadné
Papriku si očistíme a rozkrojíme napůl. Do ní dáme složený plátek šunky a 2-3 lžičky řeckého jogurtu. Na jogurt nandáme rozpůlená cherry rajčátka a... více o Paprika plněná řeckým jogurtem a zeleninou
Grilování na cedrovém prkénku je velmi používaný způsob úpravy nejen ryb, ale i krevet a jakéhokoli masa nejen v Kanadě a USA, ale získává si čím dál... více o Losos grilovaný na cedrovém prkénku
Žloutky, moučkový cukr a máslo utřeme. Přidáme mleté ořechy, rum a hrubou mouku s kypřícím práškem. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a smícháme.... více o Koláč s citrónovou polevou
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, promícháme a zalijeme jedním litrem vody, přidáme pepř a sůl a necháme povařit mrkev... více o Mrkvová polévka I.
Na tác si připravíme koupený korpus. Do mísy, kterou lze uzavřít víkem, dáme: šlehačky, mandarinky (včetně šťávy), pudinky. Uzavřeme mísu a třepeme,... více o Třepací dort
Vše (kromě čokolády) smíchat (1 min. elektrickým šlehačem). Čokoládu nasypat na dno košíčků a zalít směsí. Doba pečení je cca 10 minut.... více o Levné muffiny
KORPUS (2 plechy): Ušlehat bílky s cukrem dotuha, poté po jednom zašlehávat žloutky, přidat po lžících olej a nakonec ručně zamíchat mouku s práškem... více o Dort "Hlava koně"
Mrkev opláchneme, zbavíme konečků a nastrouháme nahrubo na struhadle. Dále dáme do hrnce rozehřát máslo, poté přidáme nastrouhanou mrkev, kterou... více o Dušená mrkev s hráškem II.
Tento recept zní velmi obecně, ale není tomu tak. Kdo chce dietní pokrm, omezí sůl a místo eidamu, který jsem použil já, použije např. balkánský sýr.... více o Zeleninová kapsa
Recept je vhodný na oslavy, je zdravější než chemické limonády, ale je stejně lahodný. Má sladkokyselou chuť, kterou bych přirovnal k jahodám. Uvedl... více o Dýňová šťáva
Jablka oloupeme a zbavíme jader tak, aby zůstala v celku, pokapeme šťávou z citronu, aby při pečení nezhnědla a necháme je nasáknout. Mezitím smícháme... více o Pečená jablka se zálivkou
Do kastrůlku dáme vařit vodu. V hrnečku si rozšleháme vajíčko, osolíme a postupně přimícháme mouku, až nám vznikne tužší těsto. Jakmile začne voda... více o Mlíková polívka
**1.** Očistěte játra, odstraňte z nich všechny blanky a ,provázky‘. Pokrájejte na kostky. V pánvi na 2 lžících másla zpěňte cibuli. Přidejte játra,... více o Domácí paštika II.
Nejprve si nachystáme bylinkové máslo. Vezmeme si misku, ve které se nám nejlépe bude máslo míchat. Do té dáme povolené máslo, bylinkovou sůl, pepř,... více o Losos s bylinkovým máslem a teplou zeleninou na másle
Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Polovinu bylinek otrháme, očistíme česnek. Toasty nalámeme a spolu s bylinkami a česnekem rozmixujeme. Promícháme s... více o Krůtí rolka
Ohnivou lornu umístíme nad oheň, vložíme tuk a osmahneme na něm omytou a nakrájenou tykev na kostky. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, kostičky... více o Tykvový guláš z ohnivé lorny
Maso nakrájíme na plátky, opepříme. Do středu masa dáme na malé kostičky nakrájený salám, sýr, kapii a hrášek. Řízky přeložíme napůl, okraje naklepeme... více o Plněná kapsa Herkules